Nadat de Breuker vastelaovend op de 11de van de 11e niet geopend kon worden met het leedjeskonkoer heeft er na overleg met de deelnemers een digitaal leedjeskonkoer plaatsgevonden.
Maar liefst 10 deelnemers streden voor de titel “Sjlager va Gebrook”. Alle liedjes werden via een livestream op Facebook ten gehore gebracht.
Een vakjury heeft alle nummers voorafgaand aan het konkoer beoordeeld en een top 3 bepaald.
Uiteindelijk heeft d’r Dustin de meeste punten verzameld en is daarmee voor de tweede keer de winnaar van het leedjeskonkoer. Ook dit jaar was de tweede plek voor D’r Wielly en D’r Dean. Vader en zoon zongen samen het liedje: Es de geis d’r mer is. De Breuker Neutjes wisten met “Alles oet de kas” ook bij de 27e deelname met de derde plaats een topnotering te behalen. De winnende sjlager is geschreven door July Vijgen en Bryan Stelten en heeft de titel ‘De Vastelaoveskloes‘.

Alle liedjes zijn tijdelijk te downloaden via deze link. De tekst is hier terug te lezen.

Wie schrijft de vastelaovessjlager va Gebrook 2022?

Wie schrijft de vastelaovessjlager va Gebrook 2022?

Wie schrijft de vastelaovessjlager va Gebrook 2022?Na twee jaar geen regulier Breuker Vastelaoves Leedjes Konkoer te hebben kunnen vieren, kijken we met een positieve blik vooruit. Vol goede moed hopen we dat we op de elfde van de elfde weer een volwaardig...

Lees meer
In memoriam: oud sjtadsprins Harry I (Boesten)

In memoriam: oud sjtadsprins Harry I (Boesten)

In memoriam: oud Sjtadsprins Harry I (Boesten) Nog inne kieër ’n dreikräftig Gebrook Alaaf vuuër d’r ieësjte sjtadsprins va Gebrook! Harry Boesten Afgelopen week ontvingen wij het droevige bericht dat de eerste Sjtadsprins van Gebrook, Harry d’r ieësjte  is...

Lees meer