Zondag 17 januari 2016

’s Middags zijn we op bezoek gegaan bij de receptie van JCV Gebrook van de nieuwe jeugdprins en jeugdprinses. Hier heb ik mijn seizoensorde aan mogen uitreiken. Daarna zijn we nog met een paar man naar Heerlen gegaan. In Heerlen aangekomen wilden we café Pelt ingaan om alvast ‘ene te drinken’, omdat we later die middag een interview daar hadden over de Breuker vastellaovend. Bij binnenkomst bleek dat er een stroomstoring was  we dus nog niet naar binnen mochten. Vervolgens zijn we nog iets gaan drinken bij d’r Klinge en Hey Heeële. Later zijn we weer terug gegaan naar café Pelt waar we als CCH voor uitgenodigd voor waren. Hier werden verschillende interviews gehouden en het werd ook allemaal live op de radio uitgezonden. Er zat wat publiek en verschillende personen die geinterviewd werden. Thijs mocht vanalles vertellen over het unieke gebeuren dat wij in Hoensbroek uitvoeren, namelijk het Koerennen. Erna zijn we weer terug gegaan naar Hoensbroek en zijn we nog even iets gaan eten met z’n alle. Op een begeven moment zijn we snel moeten gaan omdat ik nog maar even had en mijn eigen receptie begon al..

 

Na even gehaast te hebben waren we aangekomen in het kasteel voor mijn eigen receptie. Er keken wat mensen van het CCH opgelucht naar me dat ik er “eindelijk” was. Om 18.33 uur begon mijn eigen receptie, en ik was er just in time. Vervolgens ging ik samen met m’n vriendin Cecile en mijn ouders voor het podium staan. Ton de president van het CCH en mijn adjudant Stan 1 en Rolf stonden er ook bij. Vervolgens kon het ontvangst van de felicitaties beginnen. Het was extreem druk en ik heb vele mooie kado’s in ontvangst mogen nemen. Ook waren er veel carnavalsverenigingen aanwezig die een toespraak deden en die mij een orde uitreikte. Het was een unieke en geweldige ervaring om allemaal bekende gezichten te zien die speciaal voor mij kwamen. We hebben ongeveer tot 22.00 uur gestaan…maar de avond was zo om. Op het einde had ik pas in de gaten hoeveel ordes  ik om had hangen. Op het einde van de avond hebben we nog met het hele CCH te traditionele afsluiting gedaan…..de hele CCH familie, mannen en vrouwen en kinderen, in een grote kring. Cecile en ik stonden in het midden als middelpunt. Het was erg leuk om de hele groep zo bij elkaar te zien. Tegen het einde aan waren de meeste mensen al weg. Er waren nog een aantal mensen blijven hangen waarmee we gezellig nog wat hebben gedronken. Vervolgens zijn we nog met wat CCH leden, die nog mee wilde en de dag erna niet hoefde te werken, nog naar mij thuis gegaan en hebben we nog wat biertjes gedronken.

Author: Guido

Share This Post On