Zondag 12 januari

Na een korte nacht ben ik om 8 uur weer wakker en sta ik om 9 uur weer klaar als mijn moeder mij op komt halen. Ik geniet eerst even van een lekker ontbijt bij mijn ouders thuis. Nog voordat Ton en Bert bij mijn ouders zijn om ons op te pikken is Gideon gearriveerd met de lange veren. Mijn eerste veren waren namelijk te kort volgens de oud prinsen. Om kwart voor 10 zijn Ton en Bert er en rijden we samen met pap en Gideon naar Amicitia op de markt in Hoensbroek. Van daaruit gaan we dan met de hele groep naar de Herenzitting van Heerlerheide. Daar aangekomen kijk ik mijn ogen uit want het is natuurlijk voor mij de 1e keer daar in Heerlerheide en dan ook nog eens als Sjtadsprins van Gebrook. Na leuke optredens en mooie foto’s is het om 15.00 uur weer tijd om naar Amicitia te gaan. Hier begint  het augurkenbal waar ik als nieuwe Sjtadsprins de foto van oud Sjtadsprins Marcel I mag bijzetten in ‘de galerij der Oud Prinsen’. Het was erg druk en erg gezellig. Nu denk ik meteen terug aan al die jaren dat ik steeds heb toegekeken hoe anderen dat deden en nu sta ik er zelf!!! Na een super middag waarbij ik heel veel steun heb gehad van mijn neef en tevens oud Sjtadsprins Remco I vind ik het rond 20.00 uur langzaam tijd worden om naar huis te gaan. De dag moet ik fit zijn om naar de basisscholen in Hoensbroek te gaan. Thuis aangekomen geef ik eerst met Remco samen nog mijn prinsenposter af bij mijn buren en ben ik trots dat ik zie dat even later mijn prinsenposter bij hun aan het raam hangt. Eenmaal neergeploft op de bank pak ik mijn telefoon om weer eens naar al die mooie berichten te kunnen kijken die ik weer heb mogen ontvangen.

Author: Guido

Share This Post On