Zondag 11 januari 2015

Na een korte nacht, sta ik verrassend fris op. De Herrensitzung van de Bokkeriejesj is een evenement waar ik al meerdere malen met veel plezier naartoe ben geweest. Ik keek er dan ook dit jaar weer enorm naar uit. Deze ochtend word ik door Ton en Bert opgehaald ( en ook nog een beetje aangekleed). Sommige knoopjes en sluitingen zijn nog niet helemaal gewend… Mijn sjerp is net te lang om één keer over mijn schouder te dragen en net te kort om twee keer om te slaan. Met hulp van Bert, die zo bij Roel Lendi aan de slag zou kunnen, wordt dit keurig opgelost. Dit jaar is de organisatie van de Bokkeriejesj er weer in geslaagd om een geweldig programma over de bühne te laten gaan. Daarnaast maak ik kennis met een aantal leden en uiteraard met prins Stef I en zijn adjudanten Vito en Christiaan. Ook dit jaar was het weer een super ochtend en middag.

Vanuit Groeët Ghen Heij gaat de reis verder, terug, naar Gebrook waar het Augurkenbal op het programma staat. In Amicitia begint het al gezellig druk te worden en ik word vriendelijk ontvangen door Kees in, wat door hem bestempeld wordt als de komende tijd, ‘mijn 2e huis’. Het wordt een erg gezellige middag en avond. Aftredend Sjtadsprins Jos III heeft de avond ervoor laten zien, in dit geval dan als voetbalsupporter, dat hij in staat is om zijn blikveld enorm te verbreden. Een belangrijke eigenschap en ik mag deze middag dan ook zijn statieportret in de eregalerij van de Oud-Prinsen van het CCH plaatsen.

Author: Guido

Share This Post On