Zaterdag 31 januari

Alhoewel ik het idee heb al redelijk wat van de Breuker vastelaovend te kennen en meegemaakt te hebben, staat ook vandaag een primeur te wachten: de Herrensitzung in Kerpen. Met een bus vertrekken we aan het eind van de ochtend richting onze Oosterburen, waar we, in Kerpen aangekomen, erg vriendelijk worden ontvangen door de Karnevalsclub Schwarz-Gold. Het wordt een erg goede zitting met een geweldige sfeer en topartiesten. Zonder de andere artiesten te kort te doen zijn voor mij de favorieten van die dag de Funky Marys. Afgaande op de reacties van de tafels om ons heen denk ik dat de andere aanwezigen zich hier ook in kunnen vinden. Qua drank is het ook prima geregeld. Om de obers iets te ontzien, is er in Kerpen voor gekozen om de vaten bier op tafel te zetten… Halverwege de middag wordt het Stadtdreigestirn 2015 der Stadt Kerpen ontvangen. Nadat zij op de bühne staan, wordt ook het CCH, in dit geval John als adjudant, Ron als spreker en ikzelf als Sjtadsprins, naar voren gehaald. Er worden over en weer ordes uitgereikt en, typisch Duits, brengt het Dreigestirn een aantal nummers ten gehore. Blijkbaar spreekt dit Ron erg aan, want hij besluit dat ook ik een nummer ga zingen. ‘Echte Freunde’ wordt door Ron aangekondigd en onder live begeleiding van de band op de bühne mag ik me hier doorheen worstelen; gelukkig ken ik de tekst een beetje…  Een geweldige middag waarvoor ik de organisatie van deze trip en iedereen die mee was dan ook heel graag wil bedanken.
Terug in Gebook gaan we direct door naar de receptie van CV de Bistrojanen met in hun midden prins Jeremy 1e. Het wordt een kort bezoek, omdat deze avond ook de Pronkzitting op het Kasteel op het programma staat. Na het overbrengen van de felicitaties, vertrekken we dan ook naar het Kasteel.
Ik zit voor de eerste keer als prins op de bühne; sjiek om mee te maken. Ook het naar voren komen bij de verschillende artiesten levert leuke en mooie momenten op; deze momenten gaan me zeker bijblijven. Daarnaast ook de felicitaties voor Bert en Patrick, die uit handen van het bestuur van de SLV de Orde van Verdeenste ontvangen. Het wordt een fantastische avond met een erg goed programma, waarbij het ook beneden in de zaal met DJ Peter Nitsche nog erg gezellig is. Thuisgekomen kijk ik terug op een lange, maar misschien juist daarom, topdag!

Author: Guido

Share This Post On