Zaterdag 27 december 2014

Vannacht zijn we vetrokken naar Oostenrijk. Mijn vader en Jacqueline hebben alle kinderen, plus aanhang, en kleinkind uitgenodigd om mee te gaan op wintersport en daar Oud en Nieuw te vieren. Het wordt een lange rit en tegen de avond komen we aan de op de plaats van bestemming. Een paar weken eerder heeft mijn pa al bij de kinderen van Jacqueline aangegeven dat ze 10 januari vrij moeten houden. Ze zijn erg nieuwsgierig en beginnen ook bij aankomst te vissen wat de 10e is. Ik geef aan wel een idee te hebben, maar dat we dat waarschijnlijk die avond nog te horen zullen krijgen… Eerder dit jaar heb ik bij Ton, bij de Gamma, een koker voor mijn veren gekocht. Mijn broertje was die avond aan het werk en met de meest slechte smoes (“Ik zoek iets om bamboestokjes in te bewaren….”) heeft hij me geholpen om een koker met de juiste lengte en juiste afdekdopjes uit te zoeken. Hij keek me daarbij wel aan of ik ze nog allemaal op een rijtje had…. Ik begin deze avond weer over de inmiddels beruchte ‘bamboestokjes’. Mijn broertje vraagt nogmaals waar ik dat ding nu voor nodig had. Ik geef aan dat het inderdaad niet om bamboestokjes ging, maar dat het wel was om iets in te bewaren, namelijk veren….  Mijn zusje had inmiddels vooraf wel al iets opgevangen over ‘10 januari’ en legt nu definitief de link. Ook hier reageert iedereen verbaasd en enthousiast en ik ben blij dat ik het nu ook met de rest van de familie heb kunnen delen.

Author: Guido

Share This Post On