Zaterdag 23 januari 2016

Vandaag waren de Huisversierders om 8.00 uur ’s morgens aanwezig om bij mij het huis te komen versieren…of eigenlijk ‘voorversieren’. Mijn vader en mijn broer hadden wat bakken op de zaak gemaakt met daarin een frame. Deze hadden ze van te voren al in de tuin geplaatst om daar de spandoeken in te hangen. Hier waren de huisversierders erg blij mee.. en ik ook.. weer iets minder gaten in de muren van mijn voorgevel haha. Ik moest die dag zelf de hele dag op pad als Sjtadsprins en ik kwam pas ’s nachts weer thuis. Ondertussen had ik wel al wat foto’s ontvangen via de whatsapp. Het is erg mooi geworden en ’s avonds is het door de mooie belichting echt fantastisch en super opvallend. Binnenkort komen ze één doek vervangen door een foto van mij.. daar ben ik echt benieuwd naar.

‘s-Middags zijn we met een hele groep naar de herenzitting in Kerpen gegaan. Hier waren diverse optredens en buuttereedners. Het was erg leuk. Ook de prins van Kerpen kwam nog langs op de zitting. Leuk om te zien was dat zij weer een hele andere traditie hebben dan bij ons. Zij hebben een prins, maar ook een jonkvrouw en een Bauer. Vervolgens werden ik met Ron het podium opgeroepen om erbij te mogen staan, terwijl er een dansgroep ging optreden voor ons. We hebben hen mijn seizoensorde mogen uitreiken. Er werd me nog ingefluisterd dat ik niet de jonkvrouw moest kussen omdat dat een man was en een eerdere prins dit wel eens gedaan heeft! 🙂 Ikzelf heb ook nog een orde van hen mogen ontvangen. Het ontvangst van de orde ging anders dan normaal en ik moest deze om de arm hangen, dit was gebruikelijk in Duitsland.

Terug van Kerpen zijn we ook nog op de receptie geweest bij CV De Kangeroes. We mochten snel aan de beurt zijn, omdat we weer snel door moesten naar het kasteel om daar onze eigen Ode aa Gebrook bij te wonen/mee te spelen.

Daarna zijn we naar het kasteel in Hoensbroek gegaan voor Ode aa Gebrook. Ter gelegenheid van het 5×11 jubilieum jaar werd deze voorstelling gehouden. Ikzelf moest achter de schermen wachten omdat ik op moest en een klein stukje moest meespelen. Ik had als taak gekregen om de uitroeping van de proclamatie opnieuw te spelen. Vervolgens mocht ik het publiek in om te gaan zitten en te kunnen genieten van de voorstelling. Op het einde bij wat verschillende liedjes heb ik er nog bij gestaan en meegezongen en gedanst. De voorstelling was echt super. Ik wist niet of nauwelijks wat ik ervan kon verwachten maar het was een geweldige avond en magnifieke optreden. Super om te zien dat er zoveel vrijwilligers zo’n mooie show samen hebben kunnen opzetten….eigen Breuker luuj. Er werden allerlei hoogtepunten van de Breuker carnaval aangehaald. Je kreeg als Hoensbroekenaar echt een gevoel dat je trots mag zijn dat je uit Hoensbroek komt. Verschillende zanggroepen traden op of hadden een act. Ivo Rosbeek was er ook en zong zijn nieuwe lied “KOW” dat een ode is aan het kowrennen. Ondertussen werd de clip ook afgespeeld. Daarna bracht Ivo een ode aan Sjef Diederen….werkelijk ongelofelijk mooi. Het was heel intiem en gaf een soort van huiskamer gevoel zoals hij het deed. Verder waren er nog veel meer optreden en het was een bijzondere avond, met veel humor maar ook met emoties. Na deze geweldige voorstelling was er beneden in de feestzaal in het kasteel nog een feestavond. Een super avond!!!

Author: Guido

Share This Post On