Zaterdag 17 januari 2015

Vandaag staan mijn eerste receptiebezoeken als Sjtadsprins op het programma. We starten bij de receptie van CV Blauw-Wit met hun prins Armand I en brengen onze felicitaties over. Mijn eerste kans om de instructies, die ik onder andere van de Oudprinsen heb meegekregen, in de praktijk te brengen. Naast de seizoensorde van het CCH die ik prins Armand I mag omhangen, wordt de Orde van verdienste van het CCH door Ton aan president Joep Gorski uitgereikt. Dit, als dank voor zijn enorme inzet voor de Breuker vastelaovend, en in het bijzonder binnen CV Blauw-Wit en de SHC. We halen het helaas niet meer om naar de repetitie van fanfare St. Gabriël te gaan en gaan in een weg door naar Heerlen.
De receptie van Sjtadsprins Marc I van de Winkbülle heeft een speciaal tintje. Dit, omdat het de eerste keer is dat ik met de Breuker Blaoskapel ergens ga binnen vallen, zonder muziekinstrument in mijn handen. We feliciteren de Winkbülle en Marc Badjou met zijn prinsschap en brengen het hart van de Heerlense vastelaovend even in Breuker sferen; gaaf!
Vervolgens brengen we een bezoek aan Dick Dijkstra van Brasserie Hey Heële. Hij heeft een heuse prinsengalerij in zijn zaak en ook de poster van de Sjtadsprins van Gebrook is welkom.
Vervolgens gaan we verder naar café D’r Klinge. Binnen is het een en al vastelaovend  en het wordt een geweldige avond. Samen met onder andere Sjtadsprinses Jaqueline 1 van de Winkboobies,  prinses Dionne van Damesgarde de Geéte , Sjtadsprins Marc I van de Winkbülle en prins Stef I van de Bokkeriejesj word ik uitgenodigd om achter de bar te komen en zingen we met de hele kroeg een aantal nummers; ook het nodige vuurwerk ontbreekt daarbij niet.
Op de terugweg van Heerlen naar Gebrook, belanden we nog in café Dirkjan in Ghen Heij. Daar zijn op dat moment nog een aantal personen van de Bokkeriejesj. Volgens traditie word ik uitgenodigd om op een tafel een nummer te zingen. Ik kies voor een nummer van de Bokkeriejesj zelf, de Prinsenmars; een nummer dat ik ken van de Herrensitzungen in Ghen Heij. Later op de avond belandt zelfs nog een trompet in mijn handen en met de hulp van Rob Rijnders van sjpasskapel  Mit de Moel D’r Aa volgen de klanken van ‘Slavenkoor’. Een topavond!

Author: Guido

Share This Post On