Zaterdag 14 februari

De zaterdag vervolgens staat in het teken van de Kinderoptocht en de Sleuteloverdacht met Sjlotfieës. Traditie is dat voorafgaand aan de kinderoptocht bij de Sjtadsprins geluncht wordt. Zo ook dit jaar en rond het middaguur druppelen de eerste CCH leden bij mij thuis binnen. Erg gezellig om ter voorbereiding zo even samen te zijn. Dank daarbij aan Imke, Fabiënne en Roel voor alle hulp. Na de soep met broodjes stopt de prinsenwagen voor de kinderoptocht voor de deur en vertrekken we gezamenlijk naar het startpunt van de Kinderoptocht. Het is geweldig weer en dat is op de eerste plaats fantastisch voor de organisatie en al die basisscholen en groepen die zo veel moeite hebben gedaan om er prachtig op te staan. Het zonnetje maakt het geheel af. Ik geniet met volle teugen om voor de eerste keer bovenop de wagen door Gebrook te trekken. Na afloop van de optocht brengen we nog een kort een bezoekje aan De Heerlijkheid en Amicitia en ga ik vervolgens naar huis om me voor te bereiden op de Sleuteloverdracht. Dat wordt vervolgens een bijzondere avond, geweldig aan elkaar gesproken door Clara Zoerbier, ook wel bekend onder de naam Jack Vinders. Burgemeester Paul Depla, wiens vertrek naar Breda aanstaande is, wordt op een ludieke manier in het zonnetje gezet en bedankt voor al zijn inspanningen. Uiteindelijk mag ik uit zijn handen de sleutel van Gebrook ontvangen en is de macht definitief overdragen tijdens de vastelaovend. Een heel sjiek moment! Daar hoort bij dat ik een aantal woorden mag spreken. Normaal gesproken ben ik van de gedegen voorbereidingen, maar ik heb er deze keer voor gekozen om dat niet te doen en het moment te laten bepalen wat er in me opkomt. Dat pakt gelukkig goed uit en ik kan overbrengen wat op dat moment door me heen gaat en wat alle dagen daarvoor door me heen is gegaan. Tevens volgen natuurlijk de dankwoorden aan iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage levert aan onze Breuker vastelaovend en op zijn of haar manier deze geweldige traditie in stand houdt. Speciale dank gaat van mij uit naar diegenen die ervoor zorgen dat ik als Sjtadsprins voor de rest nergens  naar om hoef te kijken en volop kan genieten van alles dat voorbij komt. Na het officiële gedeelte verplaatsen we ons naar de benedenzaal in het kasteel waar met alle aanwezigen een super avond volgt, opgeluisterd door DJ Peter Nitsche en optredens van La Bamba en Fabrizio.

Author: Guido

Share This Post On