Zaterdag 11 januari

Na een lange week met slecht slapen is de zaterdag aangebroken. De dag dat ik eindelijk het grote geheim van Gebrook mag onthullen.  Ik begin deze ochtend eerst met een wedstrijd van mijn team van de EHC bambino’s. Eenmaal aangekomen in de zaal van Ben Mesters krijg ik alleen maar vragen over de proclamatie die deze avond gaat plaatsvinden. Zoals ieder jaar speel ik dit spelletje maar doodleuk weer mee. Helaas heeft Frank van het Hoofd dit jaar geen geld op mij ingezet hahaha. Na het voetballen ben ik naar huis gegaan en heb ik eerst thuis wat gepoetst en ben daarna op bed gaan liggen. Na een paar uur waarin ik steeds van bed naar bank ben verhuisd belt Bert mij op met de informatie over het spel rond de prins.  De uitleg van Bert was duidelijk en ik wist voor mijzelf wat mij te doen stond. Het was nu bijna 17.00 uur en ben dus nog maar even gauw een ‘bodempje gaan leggen’ voor de lange avond die eraan zat te komen. Hierna dan toch maar eens gaan klaarmaken voor de avond en om 19.30 uur naar het kasteel gelopen.
Ik had mezelf voorgenomen zo relax mogelijk over te komen bij binnenkomst in het kasteel. Wat mij naar mijn mening vrij goed gelukt is. Eindelijk dan het was nu 20.33 uur en de proclamatie zitting was begonnen. Voor mij telde nog maar 1 ding en dat was het moment waarop Bert mij had gezegd dat ik uit de zaal moest lopen. Ik werd, samen met mijn mede-prinskandidaten Guido en Bryan, opgevangen worden door Thijs en Bert. Om alles nog zo lang mogelijk geheim te houden lopen we, onder een zwart doek, via de achterkant van de zaal naar de ruimte achter het podium. Eenmaal aangekomen had ik nog even de tijd om mij om te kleden. Na nog een korte uitleg door Bert was dan het moment aangebroken om mijn plek in het spel rond de prins in te nemen. Dan gaat alles heel snel…er wordt afgeteld van 11 tot 1 en na de 1 kwam mijn JONGENSDROOM eindelijk uit. Het voelde zo goed om daar te staan en al helemaal met mijn ouders even later erbij. Al die mensen die juichen en je naam roepen…fantastisch! Alles gaat daarna in een roes voorbij…het overhandigen van mijn prinsensteek, de ambtsketen, mijn scepter, de mooie woorden van de Pastoor en de Burgemeester. Nu was het dan eindelijk zover… Sjtadsprins Jos d’r Driejde van Gebrook.
Na de proclamatie zijn we allemaal naar de Grote Remijs gegaan en heb ik mij in de feestvreugde gemengd. Het was zo fijn om met zoveel bekenden samen te zijn en alleen maar leuke reacties te krijgen. Wat voor mij ook super geregeld was,  was dat mijn oma er ook even bij kon zijn. De avond kwam langzaam ten einde maar mijn droom gaat door. Thuis aangekomen heb ik eerst nog een uur op de bank gezeten om eerst eens even mijn berichten na te kijken in mijn telefoon. En geloof mij dat waren er veel. Daarna….het juiste moment om even 4 uurtjes te gaan slapen.

Author: Guido

Share This Post On