Woensdag 19 november 2014

Deze dag is heel Gebrook in rep en roer vanwege de schietpartij in de Ridder Hoenstraat. Heftig, zeker als het voor een hoop mensen zo dichtbij komt. Dat half Gebrook hermetisch is afgezet merk ik als ik Siem wil gaan ophalen van het kinderdagverblijf bij de Droomvijver. Na wat omzwervingen in het dorp kom ik er alsnog. ‘s Avonds heb ik afgesproken met Ton en Bert bij de Gamma in Heerlen. Op het moment dat ik in de auto wil stappen, belt Bert. Hij vraagt of ik al onderweg ben en zo ja dat ik dan aan de overkant op de woonboulevard moet wachten. Daan is namelijk op kantoor bij Ton. Dit heeft alles met het tafereel van die middag in Gebrook te maken; mensen in de omgeving van de Ridder Hoenstraat mogen hun huis niet in en moeten die nacht elders overnachten en er moet dus van alles geregeld worden.

Op het moment dat ik aankom bij de woonboulevard, zie ik Bert op de rotonde rijden. Hij seint dat ik de parkeerplaats bij de Gamma op moet rijden. Daan is inmiddels alweer vertrokken. Ik loop vlak achter Bert de Gamma in. Ton staat ons al op te wachten en snel lopen we richting zijn kantoor. Het is erg leuk om weer samen te zitten en de laatste stand van zaken door te nemen. We nemen het CV kort door. De proclamatie, die ver af is, bekijken we nog kort; hier zal later nog uitgebreider naar gekeken worden. Minstens zo leuk is dat Bert mijn steek bij zich heeft. Puur en alleen voor de zekerheid heb ik die ‘s avonds thuis voor de spiegel nog even gepast…

Author: Guido

Share This Post On