Woensdag 11 februari

Het is 20 februari als ik dit schrijf…mijn dagboek bijwerk…de vrijdag na de vastelaovend. De afgelopen dagen even radiostilte…. via het online dagboek dan. Afspraak met Bert is dat ik tijdens de drie dolle dagen het schrijven van het dagboek even parkeer, waarbij ‘drie dolle dagen’ een ruim begrip is, of misschien beter gezegd krap…. Dit geeft me de wel mogelijkheid om de 4 à 5 uren die aan het einde van een dag ‘resteren’, kan gebruiken om te slapen. Vandaag, uitgerekend  op mijn 30e verjaardag, is het een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen anderhalve week.

Woensdagochtend, op 11 februari, zijn we op gang gekomen met een tweetal bezoekjes aan kinderdagverblijven. Hartstikke leuk om de allerkleinsten uit hun bol te zien gaan met confetti. Ook ben ik op bezoek geweest bij de andere kant van de ‘generatielijn’ en wel bij oma Louise, de oma van Imke. Oma Louise is eerder dit jaar 90 jaar geworden en is aangenaam verrast dat we kort langskomen met een kleine delegatie om samen een kop koffie te drinken en een nonnevot te eten.  Aan het eind van de middag gaan we met een kleine delegatie door naar L1. De Fanfare St. Gabriël en de Hopduvelkes zijn uitgenodigd om kort iets te komen vertellen over de unieke samenwerking die wordt aangegaan voor de optochten in Gebrook en Heerlen. Uiteindelijk vinden de programmamakers het het leukst wanneer ik, als Sjtadsprins va Gebrook, het woord voer. Ik weet zelf het nodige van de samenwerking en intenties en met de laatste aanwijzingen van Frank op de heenreis, kom ik goed voorbereid bij de studio aan. Mooi dat dit unieke traject ook hier aandacht krijgt. Vervolgens eten we snel wat bij La Plaza, treffen we daarna de rest van het CCH en de Breuker Blaoskapel bij Coba en gaan we verder naar zorgcentrum De Pius om daar een bezoekje te brengen aan de vastelaovesavond. Na samen gesjoenkeld te hebben met de hele zaal, gaan we door naar de Emma wijk. De auto’s worden aan het begin van de straat gezet en samen met het CCH en de Breuker Blaoskapel lopen we naar mijn, door de huisversierders, magnifiek versierde huis. Even een kippenvelmoment. Ook grijp ik dit moment aan om mijn broertje en mijn jarige zusje mijn seizoensorde om te hangen. Ook Daan ontvangt deze, voor het verzorgen van de vele mooie foto’s tijdens de diverse activiteiten. De nazit vindt vervolgens plaats in het MFC Gebrook waar, onder het genot van een drankje en een hapje en de muzikale omlijsting van DJ Hans Verscharen, de avond wordt afgesloten.

Author: Guido

Share This Post On