Vrijdag 6 februari

We komen steeds dichter bij de vastelaovend. Daarmee nemen de doordeweekse avonden met vastelaovesactiviteiten ook toe en worden de verslagen van de diverse activiteiten ook wat bondiger… Afgelopen dinsdag was de aftrap met een vergadering van het CCH waar ik voor de eerste keer mocht aanschuiven. Mijn aanwezigheid was maar kort, want deze avond staat ook een bezoek aan de Vriendenkring op het programma. Wederom een kijkje in de keuken van de Breuker Vastelaovend en ook hier wordt duidelijk hoeveel werk er eigenlijk achter de schermen plaatsvindt. Het is belangrijk, maar ook altijd heel makkelijk om te wijzen op de laatste puntjes die eventueel beter zouden kunnen. Minstens zo belangrijk is echter om ook, vaker, stil te staan bij al die dingen die georganiseerd worden en die vanzelfsprekend goed lijken te gaan, maar waar, vaak ongezien en ongemerkt, enorm veel tijd en energie in is gaan zitten. Dit allemaal op basis van een gezamenlijke passie en een gedeeld enthousiasme voor vastelaovend, en in het bijzonder de Breuker Vastelaovend.
Woensdagavond gaan we verder en zien we die gedeelde liefde voor de Breuker Vastelaovend tijdens de uitreiking van de Vastelaovesgezet d´r Uul duidelijk terugkomen. Een erg gezellige avond in Amicitia met Breuker luuj, waaronder de SHC verenigingen. Ook met d’r Uul gaat elk jaar weer een groep vrijwilligers wekenlang aan de slag om ons vlak voor de vastelaovend van een eigen krant te voorzien, gesteund door allerlei bedrijven en andere sponsoren die dit mede mogelijk maken.
Donderdagavond sta ik paf van de vorderingen die weer in korte tijd geboekt  zijn in de optochthal. Een groot deel van de bouwers geniet van een welverdiende pauze tijdens het ‘Vieshengbal’; voor een  aantal komt de datum van de optocht erg, bijna te, snel dichterbij en zij zijn nog vol in de weer.
Aangekomen bij de vrijdag gaat het verder met de volgende SHC activiteit, de feestavond ‘Gebrook blieft Gebrook’. Deze avond wordt die titel absoluut eer aangedaan. Het wordt een geweldige avond met een super sfeer. Zowel in de zaal als op de bühne wordt duidelijk dat de vastelaovend in os Gebrook breed gevierd wordt. Een avond met erg leuke artiesten en een nazit die me niet lang genoeg kon duren. Dit, met als resultaat dat ik samen met een aantal leden van het CCH en Jim later die avond het MFC sluit.

Author: Guido

Share This Post On