Vrijdag 5 februari 2016

’s Morgens om 8.33 uur verzamelen. We gaan me alle scholen bezoeken samen met de Breuker Blaoskapel en de sjlagerwinnaars de Bölkes. Op alle scholen werd een carnavalsochtend georganiseerd en dat was erg leuk om te zien. Bij elke school lieten we de prins en prinses naar voren komen om bij ons op het podium te staan. Bij elke school mocht ik een prijs overhandigen aan de mooiste tekening van elke klas. Aan het prinsenpaar heb ik ook een foto mogen overhandigen van hun bezoek aan de optochthal.

De Blaoskapel was deze dag ook met ons meegegaan.  Elk jaar hebben zij een speciaal thema…dit jaar was dit “Duikvereniging de Natte Mossel”. Geweldig om te zien hoe creatief zij zijn en enthousiast. Smorgens voor aanvang hield Pablo van de BBK een leuke toespraak met veel humor erin. Zo kreeg ik een “orde”. Dit was een geopende mossel aan een lint…heel toepasselijk. Pablo zorgde ook in de bus voor een leuke sfeer als reisleider…trots dat de Blaoskapel vaak met ons mee gaat!!

Na het scholenbezoek zijn we met z’n allen op de markt nog gaan eten bij La. Dit was erg gezellig. Hier was een lopend buffet. Cor vond het eten alleen erg “gepeperd” nadat hij peper op zijn eten wilde doen en het dopje los zat en er een flinke berg peper op zijn eten lag.

Daarna zijn we naar het cultuurhuis in Heerlen gegaan bij Mabs 4.0. Hier werd de carnaval gevierd en dit feest was georganiseerd door Leon Beerendonk. Wat opviel was dat het zeer goed georganiseerd. Er kwamen continu cv’s langs en verschillende mensen om op te treden. Wij hadden de Blaoskapel bij ons en die hebben een geweldige show gegeven. Huub Houben werd nog naar voren geroepen door Pablo, omdat Pablo een grap met Huub wilde uithalen. Pablo gaf aan van: Huub je wilt stoppen met presenteren heb je aangegeven, en wij hebben je altijd bijgestaan als fanfare, maar nu mag je ons ook eens helpen. Hij mocht vervolgens de map vasthouden waar het muziekblad met noten in stond. Op hetzelfde moment werd een van de lievelingsliedjes gedraaid van Huub, net een lied waar hij altijd graag meezingt en de microfoon pakt. Je kon zien dat Huub graag mee wilde gaan zingen, maar Pablo vroeg of hij toch de map met het muziekblad kon vasthouden.. erg leuk bedacht haha!

We zijn hierna naar Amicita gegaan, hier was lerarentreffen. Mijn kleine neefje was er ook en die vond het geweldig. Hij heeft nog een flinke tijd op het drumstel van Pablo gespeeld en was niet weg te slaan. Later op de avond zijn we ook nog even langsgegaan bij scouting H. De Montfort. Hier werd nog een show weggegeven door de Breuker Neutjes en D’r Dustin. Ook hier was mijn neefje erbij en hij was niet van het podium af te slaan en bleef maar dansen op het podium samen met mij. Hierna zijn we weer teruggegaan naar Amicitia.

Author: Guido

Share This Post On