Vrijdag 30 januari

Afgelopen week ben ik voor de tweede keer in de Optochthal geweest. Dit keer om de wagenbouwers aan het werk te zien en ze van wat drinken en eten te voorzien. Zoals al eerder geschreven, is dit een onderdeel van de Breuker vastelaovend waar ik voor het eerst echt mee in aanraking kom. Mooi om te zien hoe iedereen gezamenlijk aan de slag is en hoe dit verschillende carnavalsgroepen, ook over de ‘stadsgrenzen’ heen, verbindt.
De week is vrij snel omgegaan en deze avond  staat een bezoek aan de Koffiepot en het LVK op de planning. In de Koffiepot wordt maandelijks een activiteit georganiseerd voor jongeren uit de buurt en deze avond is het een carnavalsavond. Na een toespraak van Ton en een polonaise gaan we verder naar Kerkrade.
Ook dit is een primeur voor me; een bezoek aan het LVK. Een enorme happening en geweldig om een keer bij aanwezig te zijn. De zaal ziet er top uit en alles is strak georganiseerd, zodat artiesten en bezoekers een mooie avond kunnen hebben. Voor Spik en Span met het nummer ‘Es vastelaovend Limburg bênne vêlt’ zal dat zeker gelukt zijn, omdat zij aan het eind van de avond als winnaars naar voren mochten komen. Ook heb ik erg genoten van Herriemenie Miserabel. Niet helemaal objectief, omdat er een aantal mensen bij zitten die ik goed ken, waaronder ‘ozze’ trompettist Roel van Wijk, maar ik vond het ook een echt goed en puur carnavalsnummer. Van de ene kant jammer dat ze uiteindelijk één punt tekort kwamen, anderzijds is het een geweldige prestatie en mooi om te zien dat hun nummer en initiatief zo breed gewaardeerd wordt. Als we aan het eind van de avond vertrekken, twijfel ik nog om naar Heerlen, naar de ‘afterparty’ van Miserabel, te gaan, maar met het programma van de zaterdag is het wellicht toch verstandiger om wat slaap te pakken…

Author: Guido

Share This Post On