Wie wordt de nieuwe Sjtadsprins?

Zaterdag 11 januari proclameert het Comité Carnavalsviering Hoensbroek (CCH) in Kasteel Hoensbroek de Sjtadsprins va Gebrook. Aanvang van deze spannende avond is om 20.33 uur, entreeprijs € 11,-.

Het CCH Gebrook heeft dit jaar voor een vernieuwde opzet gekozen. ‘In tegenstelling tot eerdere proclamaties hebben we deze keer gekozen voor een zitting met een zo kort mogelijk officieel programma. Na het aftreden van de regerend prins en het uitroepen van de Sjtadsprins start vervolgens een spetterend prinsenbal. Om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen deze proclamatieavond bij te wonen is bovendien de entree verlaagd naar € 11,-.’

De proclamatie in Kasteel Hoensbroek bestaat uit diverse onderdelen. Het ceremonieel deel begint met het aftreden van Sjtadsprins Marcel I (de Jonge). Hij zal een ludieke opdracht moeten vervullen om te mogen toetreden tot de Oud Prinsen van het CCH. Vervolgens is er een optreden van buuttereedner Ger Frenken, de regerend Limburgs buuttekampioen.

Nadat Marcel I ketting, steek en scepter heeft afgelegd is het de beurt aan de nieuwe heerser van het Breuker Vastelaovesriek. Zijn proclamatie is het hoogtepunt en sluitstuk van het ‘Spel rond de Prins’. Dat staat geheel in het teken van het thema ‘thriller’ en bestaat uit meerdere onderdelen waarin het publiek zal worden meegenomen naar een zinderende ontknoping. Nadat de nieuwe Sjtadsprins is uitgeroepen zal Siefoe, de winnaar van het Vastelaovesleedjeskonkoer 2013 hem de actuele carnavalsschlager van Hoensbroek aanbieden. Na afloop van de (korte) proclamatiezitting begint in de Grote Remijs van het kasteel het Prinsenbal met DJ.

Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij Sigarenmagazijn Offermans, Schoenservice Luchies, Coiffeur Heunen, Ogenlust en Versmarkt Hoensbroek, alle te Hoensbroek.

Update seizoen 2021-2022

Update seizoen 2021-2022

Leef Vastelaovesvrung, Bedroefd en met pijn in ons vastelaoveshart hebben wij na goed overleg met onze beoogde nieuwe Sjtadsprins van Gebrook het besluit genomen om in navolging van het jaar 2021 ook in 2022 helaas geen Sjtadsprins te proclameren. Gezien de huidige...

Lees meer