Tim I (L’Ortye) Sjtadsprins va Gebrook

Op zaterdag 9 januari is Tim L’Ortye geproclameerd tot Sjtadsprins Tim I va Gebrook. Hij volgt hiermee Stan I (Dieteren) op als nieuwe heerser van ’t Breuker Narreriek.

Opnieuw wist Sjtadsvastelaovesvereiniging CCH Gebrook een verrassende proclamatie te organiseren in narrentempel Kasteel Hoensbroek. De proclamatie vond plaats in de stijl van de film “Back tot he future”. Een spannende tijdreis vol zang, acteerwerk en filmbeelden vertelden het verhaal van 5×11 jaor CCH. Als slotstuk kwam Sjtadsprins Tim I te voorschijn.

Tim is 28 jaar en een echte Breuker jong uit de wijk MariaradeTim is een telg uit de welbekende L’Ortye familie en werkt in het familiebedrijf L’Ortye Tuin-Deco-Bouw. Zijn opa is het familiebedrijf begonnen met handelen in kolen. Nadat hier de vraag naar afnam is hij begonnen in de handel van grind en zand. Dit groeide uit tot het tuinmaterialenbedrijf dat het nu is. Tims opa, vader en ooms Math en Jan zijn ook actief (geweest) binnen het CCH Gebrook en hebben in de loop der jaren veel betekend voor de Breuker vastelaovend. Oom Jan L’Ortye was zelf ook Sjtadsprins va Gebrook in 1976. 

Tim groeide op in Hoensbroek en ging naar Basisschool De Regenboog en EmmacollegaBroekland. Daarna studeerde Tim Technishe Bedrijfskunde aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. Tim woont net als zijn ouders in de Van Hövell tot Westerflierhof. Hij woont er samen met zijn vriendin Cecile waarmee hij inmidels 9,5 jaar samen is. 

Tim heeft als hobby’s uit eten gaan met vrienden, filmpje pakken en iets drinken in de stad. Hij houdt van mooie auto’s en verder is zijn werk gedeeltelijk zijn hobby.

De komende weken zal Tim echter niet veel aanwezig zijn bij L’Ortye Tuin-Deco-Bouw op bedrijventerrein De Koumen. Hij zal al zijn energie inzetten om er samen met alle Breukerluuj, een fantastisch jubileum vastelaovesseizoen van te maken met als motto “5×11 jaorversjlingerd aa Gebrook. Als Sjtadsprins van dit jubileumseizoen mag Tim ook voorop gaan bij speciale activiteiten als de “Ode aa Gebrook”, een revue-achtige voorstelling voor en door Breuker luuj op zaterdag 23 januari om 20.33 uur (avondvoorstelling) en zondag 24 januari om 11.11 uur (matineevoorstelling). Het belooft een verrassende muzikale voorstelling te worden in Kasteel Hoensbroek waar iedereen die de Breuker vastelaovend een warm hart toedraagt, bij moet zijn. Een unieke muzikale samenwerking tussen harmonie Sint-Caecilia en fanfare Sint-Gabriël wordt aangevuld met optredens door Breuker luuj van vele generaties. De regie van de Ode aa Gebrook ligt in handen van Maurice van Straten. Kaarten à 11 euro zijn verkrijgbaar bij Schoenservice Luchies en via online verkoop op www.cch-gebrook.nl Na afloop van de matineevoorstelling op zondag 24 januari vindt in Kasteel Hoensbroek vanaf 14.33 uur de jubileumreceptie plaats.

Wie Sjtadsprins Tim I wil feliciteren, is van harte welkom op zondag 17 januari tussen 18.33 uur en 20.11 uur in Kasteel Hoensbroek. Dan houdt de nieuwe heerser van ’t Breuker Narreriek zijn Prinsenreceptie. We wensen de nieuwe Sjtadsprins Tim I va Gebrook een geweldig vastelaovesseizoen toe!

Update seizoen 2021-2022

Update seizoen 2021-2022

Leef Vastelaovesvrung, Bedroefd en met pijn in ons vastelaoveshart hebben wij na goed overleg met onze beoogde nieuwe Sjtadsprins van Gebrook het besluit genomen om in navolging van het jaar 2021 ook in 2022 helaas geen Sjtadsprins te proclameren. Gezien de huidige...

Lees meer