Sjtadsvastelaovesvereniging CCH heeft Thijs Bogaert geïnstalleerd als nieuwe president.

 Hij volgt Ton Toussaint op die 17 jaar lang president en voorzitter was van de Hoensbroekse carnavalsvereniging. Lees hier het persbericht:

CCH Gebrook installeert nieuwe president

Gebrook – Na zeventien jaar heeft sjtadsvastelaovesvereniging CCH afgelopen zaterdag een nieuwe president geïnstalleerd. Sinds 2005 was Ton Toussaint president en tevens voorzitter van de Hoensbroekse carnavalsvereniging. Hij is opgevolgd door Thijs Bogaert als president en de voorzittershamer is al twee jaar in handen van Jos Maas.

Hoewel Ton Toussaint actief zal blijven binnen het CCH zal hij niet meer zo prominent aanwezig zijn zoals hij dat tot nu toe is geweest. Zijn tomeloze inzet voor de vastelaovend in Gebrook is ongekend en de laatste jaren is hij daarvoor meermaals geëerd. Een hoogtepunt uit zijn periode als president is het seizoen 2018 waarin zijn zoon Daan werd uitgeroepen tot Sjtadsprins va Gebrook. Tijdens de drukbezochte avond in Kasteel Hoensbroek werden Ton en zijn familie op gepaste wijze in het zonnetje gezet. Daarnaast werd hij vanwege zijn verdienste benoemd tot Groeët hertog van het vastelaovesriek Gebrook.

Hierna was het moment aangebroken om Thijs Bogaert te installeren als nieuwe president van het CCH. In 2011 werd hij uitgeroepen tot Sjtadsprins va Gebrook. Sinds die tijd is Thijs zeer actief binnen de vereniging en betrokken bij de organisatie van de vastelaovend in Gebrook. Inmiddels is hij al enkele jaren secretaris van de vereniging. Daarnaast is Thijs de laatste jaren door Ton klaargestoomd en voorbereid op het presidentschap. Exact elf jaar na zijn regeerperiode als Sjtadsprins is hij klaar voor deze eervolle taak. Ook Jos Maas, die het voorzitterschap van Ton heeft overgenomen, is reeds vele jaren actief binnen de carnavalswereld in Hoensbroek. Zijn ervaring in het verenigingsleven zal hij meenemen in het uitvoeren van zijn taak als voorzitter.

Tijdens deze bijzondere avond waren tal van (carnavals)verenigingen, ondernemers en hoogwaardigheidsbekleders uit Hoensbroek en daarbuiten aanwezig. Dat dit een speciale avond was, blijkt uit het feit dat Thijs pas de vijfde president is gedurende het meer dan zestigjarig bestaan van het CCH. De voorgangers van Ton Toussaint waren overigens Jo Bus, Marcel Brans en Hans Sterk.

Jeugdkowrenne in Gebrook

Jeugdkowrenne in Gebrook

De jeugdcommissie en Oud-prinsen van het CCH organiseren op 16 februari 2023 de eerste editie van het Jeugdkowrenne. Tijdens de eerste editie betreden vier koeien de arena en strijden om de titels 'sjoeënste kow' en 'sjnelste kow'. Net zoals bij de originele volwassen...

Lees meer
Mike II Sjtadsprins va Gebrook

Mike II Sjtadsprins va Gebrook

In een uitverkochte gehoorzaal van Kasteel Hoensbroek is Mike Bisschops op zaterdag 14 januari tijdens een sprankelende show geproclameerd tot Sjtadsprins Mike d’r twieëde va Gebrook. Hij is de nieuwe heerser over ’t Breuker Narreriek. Meer dan 40 vrijwilligers, van...

Lees meer
Proclamatie Sjtadsprins va Gebrook op 14 januari

Proclamatie Sjtadsprins va Gebrook op 14 januari

Wie wordt de nieuwe Sjtadsprins va Gebrook? Op zaterdag 14 januari proclameert het CCH de nieuwe sjtadsprins va Gebrook. Tijdens een avondvullend programma met de Toddezek en Pruuf mar zal er afscheid genomen worden van Sjtadsprins Niels I. Of Niels mag toetreden tot...

Lees meer