Sjtadprins Jos d’r Driejde

Zaterdagavond 11 januari werd in een bomvol Kasteel Hoensbroek, de sfeervolle en gezellige narrentempel van het CCH, Jos III (Jos Mengelers) als de nieuwe heerser over het Breuker Vastelaovesriek gepresenteerd.

Maar voordat het zover was werd eerst afscheid genomen van Marcel I, die uitgebreid werd bedankt voor zijn bijdrage aan een fantastisch carnavalsseizoen. Wat voor bijna elke scheidende prins geldt, die na een enerverende en slopende periode afscheid moet nemen van ‘zijn’ gevolg, gold zeker ook voor Marcel. Als je wens eindelijk in vervulling is gegaan en je de eer te beurt valt om een jaar lang als Stadsprins door het leven te gaan, valt afscheid nemen natuurlijk zwaar. Het geeft in ieder geval aan dat het ‘ambt’ van Sjtadsprins vol overgave is uitgeoefend.

Rond de klok van tien uur werd duidelijk dat het moment suprème was aangebroken. Tijdens een bijzonder en spannend schouwspel, dat zich afspeelde in Thriller-stijl, werd Jos III als de nieuwe heerser over het ‘Vastelaovesriek Gebrook’ ten overstaan van het dolenthousiaste publiek door het CCH geproclameerd. Een jongensdroom komt uit voor Jos, die uit een echte Breuker  vastelaovesfamilie stamt. Zijn vader Wiel I is namelijk in 1975 ook Sjtadsprins van Gebrook geweest.
Alle informatie over Sjtadsprins Jos III is te lezen in zijn dagboek en in het interview op deze site.

Jos III recipieert zondag 19 januari a.s. in Kasteel Hoensbroek, van 18.33-20.33 uur.

Update seizoen 2021-2022

Update seizoen 2021-2022

Leef Vastelaovesvrung, Bedroefd en met pijn in ons vastelaoveshart hebben wij na goed overleg met onze beoogde nieuwe Sjtadsprins van Gebrook het besluit genomen om in navolging van het jaar 2021 ook in 2022 helaas geen Sjtadsprins te proclameren. Gezien de huidige...

Lees meer