SIEFOE! wint Leedjeskonkoer

“Hiej daeste ’t vuuër” is de titel van de nuuje sjlager va Gebrook. Een sjlager waarvan de titel gelijk is aan het seizoensmotto van het Comité Carnavalsviering Hoensbroek. Muziek en tekst van het winnende nummer werd geschreven door Pieter Roberts, tevens een van de leadzangers van de groep.

In een gezellig volle Gehoorzaal van kasteel Hoensbroek werden bij de opening van het vastelaovesseizoen op 11 november 2013 maar liefst 14 nummers ten gehore gebracht in diverse muziekstijlen. Na de punten van de vakjury was al duidelijk dat de enthousiaste jongens en meiden van SIEFOE! hoge ogen zouden gaan gooien. Ook de vier zaaljury’s, die door loting door Sjtadsprins Marcel I werden bepaald, gaf SIEFOE! stuk voor stuk veel punten. Elke bezoeker had bij binnenkomst een scoreformulier gekregen waarop een top drie ingevuld kon worden. De scoreformulieren waren genummerd en door loting werd bepaald welke nummers bepalend zouden zijn voor de zaaljuryuitslag. Nog voor de laatste zaaljury haar punten had gegeven, was al duidelijk dat de groep SIEFOE! niet meer in te halen was door debutant Breuker Benj die als tweede eindigde. De top drie wordt gecompleteerd door de Breuker Boeb’n met het nummer “Ich wil mit dich op sjtap”.

 

Update seizoen 2021-2022

Update seizoen 2021-2022

Leef Vastelaovesvrung, Bedroefd en met pijn in ons vastelaoveshart hebben wij na goed overleg met onze beoogde nieuwe Sjtadsprins van Gebrook het besluit genomen om in navolging van het jaar 2021 ook in 2022 helaas geen Sjtadsprins te proclameren. Gezien de huidige...

Lees meer