Prinsenproclamatie CCH gaat ‘Back to the future’

Zaterdag 9 januari proclameert het Comité Carnavalsviering Hoensbroek (CCH) in Kasteel Hoensbroek de Sjtadsprins va Gebrook van het “5×11 jaor” jubileumseizoen. Aanvang van deze spannende avond is om 20.33 uur.

De proclamatie in Kasteel Hoensbroek bestaat uit diverse onderdelen. Het ceremonieel deel begint met het aftreden van Sjtadsprins Stan I (Dieteren). Hij zal een ludieke opdracht moeten vervullen om tote mogen treden tot de OudPrinsen van het CCH. Vervolgens zullen de artiesten Richtig Rex en Tirol Sound de zaal op de kop zetten. 

Nadat Stan I de prinsenketting, steek en scepter heeft afgelegd, is het de beurt aan de nieuwe heerser van het Breuker Vastelaovesriek. Zijn proclamatie is het hoogtepunt en sluitstuk van het ‘Spel rond de Prins’. Dat staat geheel in het teken van de film Back to the futureHet publiek zal worden meegenomen naar het verleden, waarna met een zinderende ontknoping de nieuwe prins naar het heden wordt gebracht en we samen de toekomst ingaan om het 5×11 jubileumjaar van het CCH te vieren. Nadat de nieuwe Sjtadsprins is geproclameerd, zullen de Bölkes, de winnaars van heVastelaovesleedjeskonkoer 2015, hem de vastelaovessjlager vaGebrook Bonzjoere aanbieden. Na afloop van de proclamatiezitting begint in de Grote Remijs van het kasteel het Prinsenbal met DJ. 

Kaarteà 11 euro zijn te koop via www.cch-gebrook.nl/kaartverkoop. Koopt u liever niet online, dan kunt u terecht bij Schoenservice Luchies. 

Traditiegetrouw vindt op zondag 10 januari 2016 het Augurkenbal plaats bij Amicitia, Markt 9, Hoensbroek. Het statieportret van aftredend Sjtadsprins Stan I wordt dan opgenomen in de eregalerij van de Oud-Prinsen van het CCH. Aanvang 16.11 uur, toegang gratis.

Zondag 17 januari houden de nieuwe Sjtadsprins van Gebrook en het CCH de prinsenreceptie in Kasteel Hoensbroek. Aanvang 18.33 uur, toegang gratis.

Update seizoen 2021-2022

Update seizoen 2021-2022

Leef Vastelaovesvrung, Bedroefd en met pijn in ons vastelaoveshart hebben wij na goed overleg met onze beoogde nieuwe Sjtadsprins van Gebrook het besluit genomen om in navolging van het jaar 2021 ook in 2022 helaas geen Sjtadsprins te proclameren. Gezien de huidige...

Lees meer