Op zeuk nao d’r nuuje sjlager va Gebrook!

Op woensdagavond 11 november start de zoektocht naar de nieuwe vastelaovessjlager va Gebrook. Traditiegetrouw opent Sjtadsvastelaovesvereiniging CCH het carnavalsseizoen met het Breuker Vastelaovesleedjes Konkoer in narrentempel Kasteel Hoensbroek. Dit jubileumseizoen draagt als motto “5×11 jaor versjlingerd aa Gebrook”. Het jubileumjaar is een mooie gelegenheid om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken. Om de feestslingers te laten deinen, wordt het jubileumjaar aangegrepen om voorzichtig een nieuwe wind te laten waaien. Zo is de organisatie van het leedjeskonkoer in overleg gegaan met de deelnemers en daar zijn verbeterpunten uit voort gekomen die meteen dit jaar worden doorgevoerd. De zaal wordt anders ingedeeld waardoor de deelnemers niet meer in een aparte zaal hoeven te staan, maar samen met het publiek het BVLK kunnen meevieren. Verder wordt pas aan het begin van de avond door Sjtadsprins Stan I geloot wat de optreedvolgorde is. De doorloop na alle optredens vervalt. In plaats daarvan wordt van alle deelnemers een kort fragment ten gehore gebracht. Ook de bekendmaking van de jurypunten wordt anders aangepakt. Eerst worden de nummer 1 t/m 5 in willekeurige volgorde bekend gemaakt, vervolgens de Presentatieprijs en daarna de nummer 1 t/m 3 in willekeurige volgorde. Zij worden op het podium geroepen. De spanning wordt opgevoerd als eerst de nummer 3 bekend wordt gemaakt en daarna de sjlagerwinaar.

Het leedjeskonkoer start om 20.33 uur. Het belooft weer een spannende avond te worden met een zeer gevarieerd aanbod aan Breuker vastelaovesleedjes. Dit jaar kent het leedjeskonkoer maar liefst 16 deelnemers, waaronder vele vertrouwde gezichten, maar ook weer enkele nieuwkomers. Dat maakt het deelnemersveld steeds gevarieerder en rijker.

Wie de deelnemers zijn, houden we nog even geheim. Volg de Facebookpagina van CCH-Gebrook de twee weken voorafgaand aan 11-11 en ontdek wie bij de seizoenopening strijden om zich sjlager va Gebrook te mogen noemen!

Zorg dat je erbij bent en breng als zaaljury jouw stem uit op de beste sjlager va Gebrook! De entree bedraagt € 5,-.

Update seizoen 2021-2022

Update seizoen 2021-2022

Leef Vastelaovesvrung, Bedroefd en met pijn in ons vastelaoveshart hebben wij na goed overleg met onze beoogde nieuwe Sjtadsprins van Gebrook het besluit genomen om in navolging van het jaar 2021 ook in 2022 helaas geen Sjtadsprins te proclameren. Gezien de huidige...

Lees meer