July Vijgen Beschermvrouwe CCH

Comité Carnavalsviering Hoensbroek heeft een mooie traditie in ere hersteld. Vele jaren vervulde Fientje Heijboer de eervolle functie van Beschermvrouwe. Na haar overlijden is deze titel echter niet opnieuw ingevuld. Het CCH wilde deze titel in ere herstellen en heeft een icoon uit de Hoensbroekse gemeenschap benaderd waarvan zij zeker weet dat zij deze titel met veel ere zal dragen en met trots naar buiten zal uitdragen: July Vijgen.

July’s bijdrage aan de “Vastelaovend i Gebrook” en tot ver daarbuiten is al vele jaren zeer divers. Ze zit onder andere in de redactie van vastelaovesgezet D’r UUL, schreef een breed repertoire aan Breuker vastelaovesleedjes, presenteert de Breuker Aovend en is betrokken bij de kinderzitting, de vastelaovesmis en het spel rondom de prins tijdens de prinseproclamatie.

Haar enorme betrokkenheid en inzet voor de Limburgse vastelaovescultuur en d’r Breuker vastelaovend in het bijzonder, heeft het CCH doen besluiten July Vijgen te vragen om deze eretitel voor het CCH te willen invullen.

Het CCH is er trots op dat July heeft toegezegd de eretitel van Beschermvrouwe te willen dragen en uitdragen naar de Hoensbroekse gemeenschap en ver daarbuiten.

Update seizoen 2021-2022

Update seizoen 2021-2022

Leef Vastelaovesvrung, Bedroefd en met pijn in ons vastelaoveshart hebben wij na goed overleg met onze beoogde nieuwe Sjtadsprins van Gebrook het besluit genomen om in navolging van het jaar 2021 ook in 2022 helaas geen Sjtadsprins te proclameren. Gezien de huidige...

Lees meer