In memoriam: Peter Vellinga

Gebrook neemt afscheid van een groot vastelaovesartiest en vastelaovesvierder: Peter Vellinga is vandaag op 65 jarige leeftijd in Gebrook overleden. In mei van dit jaar werd bekend dat de optredens van Duo Oetgesjlaope (Piet Boonstra en Peter Vellinga) werden afgezegd omdat Peter ernstig ziek was. Zo’n 40 jaar lang bracht Peter samen met Piet Boonstra liedjes met actuele thema’s en stomme kwatsch. In 1990 ontving het duo de Gouden Narrenkap van de SLV (Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge), één van de hoogste carnavalsonderscheidingen van Limburg. Met zijn groep ’t Zieëvende won Peter liefst 5 maal het BVLK. Zijn liedjes zijn inmiddels evergreens die door generaties vastelaovesvierders worden meegezongen. Onlangs presenteerde Peter nog zijn solo-cd “De angere kant” die hij samen met muzikant en vriend Ivo Rosbeek opnam.

De rijke scharkering aan dialectliedjes die Peter ons nalaat, zullen ons altijd terug laten denken aan de bijzondere getalenteerde en warme man die Peter was. Vol passie zingend en spelend bij ’t “Sjoenkele biej Coba” en met twinkelende ogen marcherend met elk muziekgezelschap in de Optocht va Gebrook.

Da waert ’t tieëd om te gaon, om op de troem te sjlaon,
of angesj gaet ’t lempke sjtilkes oet… [Peter Vellinga]

Update seizoen 2021-2022

Update seizoen 2021-2022

Leef Vastelaovesvrung, Bedroefd en met pijn in ons vastelaoveshart hebben wij na goed overleg met onze beoogde nieuwe Sjtadsprins van Gebrook het besluit genomen om in navolging van het jaar 2021 ook in 2022 helaas geen Sjtadsprins te proclameren. Gezien de huidige...

Lees meer