Guy I (Vrancken) Sjtadsprins va Gebrook

In een uitverkochte gehoorzaal van Kasteel Hoensbroek is Guy Vrancken op zaterdag 12 januari tijdens een sprankelende show geproclameerd tot Sjtadsprins Guy I va Gebrook. Hij is de nieuwe heerser over ’t Breuker Narreriek.

Een grote groep vrijwilligers, van jong tot oud, is maanden druk in de weer geweest met het schrijven van teksten, maken van decoraties en kostuums, inzingen van liedjes en repeteren van teksten en spel. Al deze disciplines vormden samen een wervelende show van de Breuker Bokke Bende”. Een productie van om en nabij  vijfenveertig minuten rondom de zwarte kapitein van de Bokkerijders. Na de zoektocht naar een nieuwe leider is er één kandidaat om de leider van de Breuker Bokke Bende te worden, maar wie is deze leider?  Als hij wordt ontmaskerd, blijkt het de nieuwe Sjtadsprins va Gebrook te zijn: Guy Vrancken.

Guy is 35  jaar en de zoon van moeder Marty en vader Bert. Guy is geboren in Zeeland, maar het grootste deel van zijn leven getogen in Gebrook. Daar waar hij ook zijn grote liefde Lucienne Bertrand heeft leren kennen. Samen hebben ze twee prachtige dochters, Fleur en Ninou. Guy werkt als verkoper bij Welling Autobedrijven en volgt een studie tot docent economie. In zijn vrije tijd is Guy veel met de vastelaovend bezig. Al een geruime tijd is hij lid van de Breuker Neutjes waar hij ook in de liedjescommissie zit. Eerder stond hij met Dat bin ich vergaete in de LVK finale van 2012 met de sjlager Nonk Bob oet Jamaica. Diverse keren liep Guy mee in de Breuker vastelaovesoptocht en ook stond hij al enkele keren op het podium van het Breuker Vastelaoves Leedjes Konkoer. Dit jaar zal het echter intenser zijn dan ooit tevoren nu hij als Sjtadsprins va Gebrook zelf het middelpunt is van de Breuker vastelaovend.

Wie Sjtadsprins Guy I wil feliciteren, is van harte welkom op zondag 20 januari tussen 18.33 uur en 20.11 uur op de Prinsenreceptie in Kasteel Hoensbroek.

Update seizoen 2021-2022

Update seizoen 2021-2022

Leef Vastelaovesvrung, Bedroefd en met pijn in ons vastelaoveshart hebben wij na goed overleg met onze beoogde nieuwe Sjtadsprins van Gebrook het besluit genomen om in navolging van het jaar 2021 ook in 2022 helaas geen Sjtadsprins te proclameren. Gezien de huidige...

Lees meer