Groeëte Breuker Kingerzitting 2014

Jaren, jaren geleden, toen je nog met een schip door de wateren en moerassen van Hoensbroek kon varen, is een schat verstopt in het kasteel van Hoensbroek. In oude boeken staat geschreven dat het om een heuse carnavalsschat zou gaan. De schat ligt veilig achter slot en grendel. Maar een keer in de honderd jaar wordt de schatkist geopend, zodat het carnavalsgevoel zich door Hoensbroek kan verspreiden en de traditie van carnaval blijft bestaan. Zo ook dit jaar.
Maar de schat is niet langer veilig! Er liggen piraten op de loer. Rond de grachten van kasteel Hoensbroek zijn verschillende figuren gesignaleerd. Piraten zoeken naar de schat. Iedereen doet zijn best om de schat te beschermen. Maar of het zou lukken? Ben jij klaar voor een spannend avontuur? Kom dan naar de Groëte Breuker Kingerzitting in Kasteel Hoensbroek op zondag 23 februari. Niet alleen Sjtadsprins Jos III va Gebrook zal aanwezig zijn, ook alle jeugdprinsen en –prinsessen van de Hoensbroekse basisscholen. De zitting duurt van 14.11 tot 15.44 uur en de zaal gaat open om 13.33 uur. Er zijn vele optredens voor en door kinderen en na afloop is er voor alle kinderen een versnapering. Daar moet je dus bij zijn! De entree is gratis en vaders en moeders zijn natuurlijk ook van harte welkom! Na afloop van de zitting zorgt DJ Ton voor een spetterend feest. Kom samen met ons de carnavalsschat beschermen!

    Update seizoen 2021-2022

    Update seizoen 2021-2022

    Leef Vastelaovesvrung, Bedroefd en met pijn in ons vastelaoveshart hebben wij na goed overleg met onze beoogde nieuwe Sjtadsprins van Gebrook het besluit genomen om in navolging van het jaar 2021 ook in 2022 helaas geen Sjtadsprins te proclameren. Gezien de huidige...

    Lees meer