Digitale optocht in Gebrook

Het OKH en CCH hebben, zoals bij u bekend, in een eerder stadium een streep gezet door het organiseren van de traditionele activiteiten voor het vastelaovesseizoen 2020-2021. Hieronder vallen ook de kinderoptocht en de groeëte Breuker vastelaovesoptocht. U leest het echter goed; de voorbereidingen zijn in volle gang om, weliswaar digitaal, toch een Breuker vastelaovesoptocht in 2021 te organiseren.

Het Optocht Komitee Hoensbroek en het CCH organiseren een digitale optocht en u kunt daar aan meedoen. Wat is de bedoeling?  U maakt een kort filmpje van maximaal één minuut waarbij u op eigen wijze uw deelname uitbeeldt. Dit kan van alles zijn. Denk hierbij aan een wagen gemaakt met een schoenendoos of lego, tot een schoolklas samen met Prins en Prinses die de optocht lopen op het schoolplein. En van einzelgänger tot  gezinsleden die gezamenlijk iets uitbeelden.
Alle inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. De beste, mooiste, origineelste inzendingen worden beloond met een leuke prijs. In tegenstelling tot andere jaren is er gekozen voor vier categorieën:

Einzelgänger: neem een leuk filmpje op waarbij u uw uitbeelding laat zien. 

Jeugd: loop en film je eigen optocht met je klas, vrienden, vereniging etc. als groep, met of zonder zelfgebouwde wagen, schoolprins of -prinses etc. 

Wagens: bouw een eigen wagen van een schoenendoos, bolderkar, lego etc. en film deze zelfgemaakte wagen.

Fragmenten  / gezinnen: film uw eigen optochtdeelname met uw gezin / groep / muziekgezelschap etc. De voorwaarde is dat dit coronaproof gebeurt en voldoet aan de RIVM richtlijnen. Groepen mogen op het moment van het schrijven van dit reglement alleen bestaan uit mensen uit één huishouden of niet groter dan vier personen waarbij de1,5 meter in acht wordt gehouden. Wel mag u als groep meerdere korte, losse filmpjes achter elkaar monteren.

Kijk op de website van het CCH voor het volledige reglement en de richtlijnen met betrekking tot het opnemen en aanleveren van het filmpje.
U kunt zich inschrijven vanaf 05-12-2020 tot en met 24-01-2021 via de website van het CCH.  Het filmpje dient uiterlijk 24-01-2021ingeleverd te zijn.

De optocht wordt vanaf zaterdag 13 februari uitgezonden via de diverse digitale kanalen. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op carnavalsmaandag 15 februari 2021 om 16:33 uur via een livestream op de Facebookpagina van het CCH.

Update seizoen 2021-2022

Update seizoen 2021-2022

Leef Vastelaovesvrung, Bedroefd en met pijn in ons vastelaoveshart hebben wij na goed overleg met onze beoogde nieuwe Sjtadsprins van Gebrook het besluit genomen om in navolging van het jaar 2021 ook in 2022 helaas geen Sjtadsprins te proclameren. Gezien de huidige...

Lees meer