Na een afgelast Leedjeskonkoer in 2020 en een online editie in 2021 was het kasteel van Hoensbroek afgelopen vrijdag weer het toneel voor het Breuker Vastelaovesleedjes Konkoer (BVLK). In de gehoorzaal ontving sjtadsvastelaovesvereniging CCH een enthousiast publiek. Iedereen was verheugd om weer op traditionele wijze de vastelaovend in Gebrook samen te mogen aftrappen. Uiteindelijk ging(en) ‘De Bölkes’ met het liedje ‘Dadderdadoot daddoodergood’ aan de haal met de eer sjlager va Gebrook 2022 – 2023.

Alvorens het programma begon brachten de Los Papa’s, winnaars van het BVLK in 2009 hun cover ‘Lang gewach’. Hiermee werd het konkoer, waar inderdaad lang op is gewacht, geopend.  Vervolgens werden er tien nieuwe sjlagers ten gehore gebracht die kans maakten om tot sjlager va Gebrook te worden gekroond. Naast verschillende artiesten, die al eerder te zien zijn geweest tijdens het BVLK, maakte Meister MaThY en zijn olijke juffe hun debuut. Deze groep meesters en juffen van de Hoensbroekse basisschool De Mheyster zijn een frisse en welkome aanvulling voor het leedjeskonkoer.

Tijdens het tellen van de punten, uitgedeeld door de zaaljury en vakjury, werd het publiek getrakteerd op een extra optreden van oud bekende Ummer Blau (winnaars BVLK 1993). Ondanks dat deze groep vrienden al jaren niet meer optreedt, vieren ze wel nog altijd samen carnaval. Ter gelegenheid van hun jubileum brachten ze het nummer ‘Drieëendaartig jaor Ummer Blau’. Langzaamaan liep de spanning op richting de apotheose van de avond.

Hoewel de verschillen minimaal waren, bleek na de telling van de stemmen ‘De Bölkes’de winnaar van het BVLK. De sjlager ‘Dadderdadoot daddoodergood’ is geschreven en gecomponeerd door Guus Steinen. Als tweede eindigde ‘Meister Mathy en zien olijke juffe’ met het nummer ‘Sjpass op sjoël’. Zij wisten ook de presentatieprijs binnen te slepen. Derde werd ‘D’r Wielly en d’r Dean’ met ‘De Vastelaoveshaan’. Alle nummers van het Breuker Vastelaovesleedjes Konkoer zijn te beluisteren via Spotify, Deezer en Itunes vanaf maandag 14 november. De songteksten zijn terug te vinden op de website van het CCH.

Als CCH Gebrook zijn wij trots op de traditie van het BVLK, dat al vele decennia bestaat. Uiteraard willen we deze traditie ook voor de toekomst in stand houden. Zou jij ook graag je eigen sjlager willen maken? Of op de bühne willen staan en optreden voor een enthousiast vastelaovespubliek? Heb je geen idee hoe of zou je dit liever niet alleen willen doen? Meld je dan bij ons! Wij helpen je graag op weg zodat je in 2023 met je eigen Breuker sjlager kunt optreden in Kasteel Hoensbroek.

Jeugdkowrenne in Gebrook

Jeugdkowrenne in Gebrook

De jeugdcommissie en Oud-prinsen van het CCH organiseren op 16 februari 2023 de eerste editie van het Jeugdkowrenne. Tijdens de eerste editie betreden vier koeien de arena en strijden om de titels 'sjoeënste kow' en 'sjnelste kow'. Net zoals bij de originele volwassen...

Lees meer
Mike II Sjtadsprins va Gebrook

Mike II Sjtadsprins va Gebrook

In een uitverkochte gehoorzaal van Kasteel Hoensbroek is Mike Bisschops op zaterdag 14 januari tijdens een sprankelende show geproclameerd tot Sjtadsprins Mike d’r twieëde va Gebrook. Hij is de nieuwe heerser over ’t Breuker Narreriek. Meer dan 40 vrijwilligers, van...

Lees meer
Proclamatie Sjtadsprins va Gebrook op 14 januari

Proclamatie Sjtadsprins va Gebrook op 14 januari

Wie wordt de nieuwe Sjtadsprins va Gebrook? Op zaterdag 14 januari proclameert het CCH de nieuwe sjtadsprins va Gebrook. Tijdens een avondvullend programma met de Toddezek en Pruuf mar zal er afscheid genomen worden van Sjtadsprins Niels I. Of Niels mag toetreden tot...

Lees meer