Breuker Neutjes winnen Leedjeskonkoer Gebrook

“Es murge vandaag weer gister is” is de titel van de nuuje sjlager va Gebrook. Een sjlager die aansluit bij het seizoensmotto van het Comité Carnavalsviering Hoensbroek “Wat vluugt d’r tied”. In een gezellig volle Gehoorzaal van kasteel Hoensbroek werden bij de opening van het vastelaovesseizoen op 11 november maar liefst 14 nummers ten gehore gebracht in diverse muziekstijlen. Na de punten van de vakjury was al duidelijk dat de Breuker Neutjes hoge ogen zouden gaan gooien. Ook de vier zaaljury’s, die door loting door Sjtadsprins Jos III werden bepaald, gaven de Neutjes stuk voor stuk veel punten. Elke bezoeker had bij binnenkomst een scoreformulier gekregen waarop een top drie ingevuld kon worden. De scoreformulieren waren genummerd en door loting werd bepaald welke nummers bepalend zouden zijn voor de zaaljuryuitslag. Als de Breuker Neutjes van de laatste zaaljury meer dan drie punten kregen, zouden de Breuker Neutjes voor de vierde keer in vijf jaar het BVLK winnen. Van die vierde jury kregen de Neutjes 9 punten en daarmee was de winnaar bekend. Als tweede eindigden De Bölkes met “Wild Va Vastelaovend”. De top drie wordt gecompleteerd door de winnaars van 2013 Siefoe! met het nummer “Vasteloavend daag en nach”. Muziek en tekst van het winnende nummer werden geschreven door Marcel de Jonge en Anthony Klever.

De presentatieprijs werd gewonnen door D’r Dustin, die met zijn 16 jaar een top-presttaie neer zette met “Vastelaovend mos se belaeve”. Alle 14 nummers zijn ook dit jaar weer verzameld op cd. Deze cd is verkrijgbaar voor €5,- bij Schoenservice Luchies, Coiffeur Maarten Heunen en De Versmarkt in Hoensbroek.

Update seizoen 2021-2022

Update seizoen 2021-2022

Leef Vastelaovesvrung, Bedroefd en met pijn in ons vastelaoveshart hebben wij na goed overleg met onze beoogde nieuwe Sjtadsprins van Gebrook het besluit genomen om in navolging van het jaar 2021 ook in 2022 helaas geen Sjtadsprins te proclameren. Gezien de huidige...

Lees meer