Bölkes ‘Bonzjoere’ door de Breuker Vastelaovend!!

“Bonzjoere” van de Bölkes is de titel van de nuuje sjlager va Gebrook. In een bomvolle Gehoorzaal van kasteel Hoensbroek werden bij de opening van het 5×11 jubileumseizoen van Comité Carnavalsviering Hoensbroek op 11 november maar liefst 15 nummers ten gehore gebracht. De opzet van het Breuker Vastelaoves Leedjes Konkoer was geheel vernieuwd in overleg met de deelnemers. Zo stonden de deelnemers voor het eerst samen met het publiek in één zaal en werd de uitslag bekend gemaakt zonder alle punten van de vakjury en zaaljury stuk voor stuk op te noemen. Ook nieuw was dat de optreedvolgorde aan het begin van de avond werd geloot door Sjtadsprins Stan I. Elke bezoeker had bij binnenkomst een scoreformulier gekregen waarop een top drie ingevuld kon worden. Eerst werd in willekeurige volgorde de top 5 bekend gemaakt. Daarna de presentatieprijs, die werd gewonnen door De Poetsbrigade met “Vier daon ’t zoeë”.
Daarna werd de top 3 in willekeurige volgorde op het podium geroepen. Over bleven Siefoe!, de Breuker Neutjes en De Bölkes. Siefoe! eindigde met “Sjpringe” als derde en nadat de spanning verder werd opgebouwd, zorgde de bekendmaking van de winnaar voor een enorme ontlading bij de grote schare fans die vanuit Mariarade naar het kasteel waren gekomen. De Bölkes wonnen met “Bonzjoere” dat is geschreven door July Vijgen en muzikaal samengesteld door Bryan Stelten. De Breuker Neutjes werden tweede met “M-boesjuur”.

Foto: Emiel Bosch

 

Een jaar mag “Bonzjoere” zich de Sjlager va Gebrook noemen en op zaterdag 9 januari zal de sjlager worden aangeboden aan de nieuwe Sjtadsprins va Gebrook.

Alle 15 nummers zijn te beluisteren en te downloaden via Spotify .

Update seizoen 2021-2022

Update seizoen 2021-2022

Leef Vastelaovesvrung, Bedroefd en met pijn in ons vastelaoveshart hebben wij na goed overleg met onze beoogde nieuwe Sjtadsprins van Gebrook het besluit genomen om in navolging van het jaar 2021 ook in 2022 helaas geen Sjtadsprins te proclameren. Gezien de huidige...

Lees meer