Maandag 18 augustus 2014

Vandaag om 10:00u afgesproken met Ton en Bert bij het Van der Valk hotel in Urmond. Aangekomen op de parkeerplaats, wemelt het van de mensen. De wielrenners, met hun gevolg, die deelnemen aan de Eneco Tour bivakkeren bij deze Van der Valk. Ik heb mijn auto echter nog niet goed en wel geparkeerd of Ton en Bert stoppen achter me. Snel stap ik bij hun in en gaan we op weg naar Maaseik. Het is goed te merken dat Ton en Bert dit al vaker gedaan hebben. Heel gemoedelijk wordt alles ter plekke geregeld. De juiste maat voor mijn steek wordt opgenomen en vervolgens wordt gekeken naar de veren. We zijn er dit jaar vroeg bij en het voordeel is dat er meer dan genoeg keus is. Ton en Bert kiezen de juiste lengte en halen er de mooiste veren uit. Voor de zekerheid wordt me nog een steek opgezet om de veren te passen en alles is naar tevredenheid van de twee ervaringsdeskundigen. Naast mijn steek en veren, moesten er nog een aantal andere spullen besteld worden, o.a. voor de nieuwe CCH leden Guido en Jasper. Nadat alles geregeld is en Ton nog wat grappen heeft uitgewisseld met de verkoopster, vertrekken we weer richting Urmond. Ik mag de veren al mee naar huis nemen. Thuis aangekomen controleer ik de straat, voordat ik ze uit de auto haal en naar binnenga. Het is het eerste tastbare van het prinsschap voor komend jaar en het voelt geweldig om dit al in huis te mogen hebben. Ik heb ook nog wat tips meegekregen over hoe de veren te bewaren en mocht er toch nog iets aankomen dan heb ik begrepen dat ik nog altijd aan Maarten Heunen kan vragen hoe je veren weer strak kunt strijken…

´s Middags heb ik samen met Imke en Siem nog een afspraak bij pastoor Nevelstein in verband met het dopen van Siem. Afgesproken is dat ik aan meneer pastoor al kenbaar mag maken wie komend jaar Sjtadsprins wordt van Gebrook. Dat doe ik dan ook aan het eind van het ‘doopgesprek’. Meneer pastoor reageert erg leuk op het bericht en we spreken af dat we later dit jaar nog contact hebben om een avond samen te zitten.

Author: Guido

Share This Post On