Maandag 12 janauri 2015

Maandagochtend. Ik heb vandaag vrij van mijn werk en ga samen met Jos, Jean, John en Marcel op pad. Vandaag gaan we de basisscholen van Gebrook een bezoekje brengen. De kleurplaten worden uitgedeeld, zodat er de komende tijd weer mooie tekeningen en knutselwerken in het thema van vastelaovend zullen worden gemaakt. Ook de aankondigingen voor de Groeëte Breuker Kingerzitting worden uitgedeeld. Ik hoop dit jaar veel kinderen te mogen begroeten om samen vastelaovend te vieren. Dat enthousiasme was er al en zeker na vandaag is dat versterkt. Op een aantal scholen, waar dat even tussendoor in het programma past, mag ik me kort voorstellen. Die grote ogen die je aankijken als je een klas binnenkomt zijn onbetaalbaar. Ik krijg een aantal te verwachte, maar ook een aantal zeer onverwachte vragen; fantastisch! Ook kom ik de kinderen van prins Armand I van CV Blauw-Wit tegen, die me vol trots laten weten dat hun papa ook prins is; en in de klas van juf Emmy moet ik zelfs nog overschakelen naar het Duits, waarbij de vraag gesteld wordt of ik ooit ook nog ‘König von Holland’ wil worden…  Speciaal is het om op de Voeëgelsjtang te zijn. Ik heb er vroeger op school gezeten en mijn moeder heeft er jaren lesgegeven. Op de basisschool Hoensbroek-Zuid, de school waar ook mijn schoonmoeder Marion werkt, hebben we daarnaast zelfs al de eerste polonaise van dit seizoen gelopen. Na een kort bezoek ook nog aan Roel voor wat reparatie- en uitbreidingswerkzaamheden aan mijn pak, word ik weer thuis afgezet. De middag en avond besteed ik aan het verder bijwerken van mijn dagboek en aan het reageren op de berichtjes die ik heb ontvangen. Daar was ik nog niet volledig aan toegekomen in het weekend. Ook kijk ik een stukje terug van het spel rond de prins. Doordat ik zaterdagavond vrij vroeg naar achteren moest, heb ik weinig meegekregen van het spel. Leuk om terug te kunnen zien en erg goed gedaan door iedereen.

Author: Guido

Share This Post On