Maandag 11 januari 2016

Vandaag zijn we naar alle basisscholen gegaan in Hoensbroek. Daar hebben we de kleurplaten en uitnodigingen voor de Breuker kinderzitting afgegeven. De kleurplaten kunnen de kinderen inkleuren en kans maken op een prijs. We zijn bij de meeste scholen ook meerdere klassen ingegaan waar we tekst en uitleg hebben gegeven aan de kinderen en de juffrouw of meester. Op het einde mochten de kinderen nog iets aan mij vragen. Het was erg leuk om te zien hoe de kinderen tegen je op kijken en welke vragen ze stellen. Ik krijgen vragen zoals, hoe lang zijn je veren? Waarom heb je die veren? Hoe oud ben je? Ben je getrouwd? Hoe is het om prins te zijn? En nog heel veel andere leuke vragen. Bij de vraag aan de klas: “Wie is dit denk je?” Zeiden sommige “de koning”. 😉
Het was erg leuk om te zien hoe enthousiast iedereen was. Verder had Stan zijn groene adjudantmuts op en kreeg veel de vraag waarom hij deze gekke groene ‘hoed’ op had. Stan  legde uit dat hij de prins van afgelopen jaar was, en nu mij als nieuwe prins helpt met alles, zoals rondrijden, bier halen etc. De conclusies van de kinderen hierop was allemaal hetzelfde, maar de benamingen waren allemaal anders, zoals “ow, dan ben jij zijn butler, of slaaf, of knecht, of hulpje” We hebben vandaag veel variaties gehoord!

We zijn daarna ook nog even naar de zaak gegaan, L’Ortye Tuin-Deco-Bouw. En de zaak van mijn neef en nicht, L’Ortye Transport & Milieu.

’s Avonds zijn we nog met een afvaardiging naar de culturele nieuwjaarsborrel gegaan in de stadschouwburg in Heerlen. Hier werd verteld wat men qua cultuur in de toekomst wilt gaan doen in de regio Parkstad. Leuk om zo veel nieuwe mensen te ontmoeten.

Author: Guido

Share This Post On