Interview Sjtadsprins Ger I va Gebrook

Volledige naam met alles erop en eraan?
Gerardus Petrus Anna Wilhelmus van der Sterren

Geboren op…en waar?
Op 30 januari 1984, in de vroedvrouwenschool va groot Gebrook. 

Getrouwd, verliefd, verloofd, samenwonend?
Dit jaar 11 jaar samen met Karien en bijna 5 jaar geleden getrouwd. Sinds 2014 allebei twee nieuwe liefdes: Elin en Iris.

Beroep of studie?
Na het St. Janscollege ben ik op de Universiteit in Maastricht internationale bedrijfseconomie gaan studeren. Na een periode als controller op de Technische Universiteit Eindhoven bij MeanderGroep gestart en sinds kort Manager Control en Zorginkoop, daarnaast op de achtergrond nog altijd betrokken bij The Read Shop van Karien.

Vertel eens iets over je familie?
Zoon van mam Wilma en pap Ger, geboren en getogen in een voorstad va Gebrook; Treebeek. Kleine broertje van zussen Saskia en Ingrid. M’n vaders hart lag in de muziek. Helaas is hij, niet lang na de geboorte van Elin en Iris, in 2014 overleden. Mam werkt als applicatiebeheerder bij Envida, een zorgorganisatie in Maastricht. In 2007 ben ik met Karien in het appartement boven de winkel gaan wonen en inmiddels al heel wat jaren woonachtig op de Korteweg in Mariarade. In m’n jonge jaren heel wat carnaval gevierd in het Chalet in Treebeek waar m’n vader oud-prins was en ook andere familieleden jarenlang betrokken zijn geweest bij vereniging.

Stad?
Als student goede herinneringen aan twee steden, Maastricht en Warschau. In de eerste heel wat uren doorgebracht in de collegebanken, kroegen en ‘op kamers’ bij Karien. In Warschau een half jaar gestudeerd dus ook die stad zeer goed leren kennen! Daarnaast  een paar jaar geleden in Bern geweest, ook zeker een aanrader!

Eten?
Hollandse kost gaat er altijd in, een goede schnitzel en op z’n tijd een stevige stamppot of erwtensoep. Buiten de grenzen dan vooral de Italiaanse keuken, vooral niet te exotisch allemaal. Meestal kook ik zelf, dus dat kan ik goed in de hand houden!

Drank?
Tijdens werktijd gaat er wel wat zwarte koffie doorheen, verder meestal een pilsje van Limburgse bodem, afgewisseld met speciaalbier. Als de nachten langer en kouder worden gaat de rode wijn wat vaker open. 

Kleding?
Geen pakken en stropdassen, gewoon een nette broek met overhemd. Wel een zwak voor mooie van Bommels!

Vakantie?
Bij voorkeur niet te druk, alle tijd om m’n lijst met nog te lezen boeken in toom te houden. Lekker aan zee, mooi weer… vooral genieten en lekker eten. Afgelopen jaren vooral rond te middellandse zee. 

Sport?
Vanaf de middelbare school gaan basketballen en vele jaren competitie gespeeld. Flink wat jaren diverse teams getraind en gecoacht, van de mini’s tot dames 1 bij Tracks Parkstad. Hiermee inmiddels gestopt en alleen nog recreatief in de sporthal te vinden. Sinds een jaar ook op de racefiets gestapt, heerlijk om buiten te zijn en soms even af te zien in het Heuvelland.

Muziek?
Van rock en top 40 tot fout, van top2000 tot Beppie. Voor elk moment is er andere muziek dus wissel ook erg veel af. Sinds m’n eerste kennismaking met Racoon op Booch! in Heerlen blijf ik dat wel lekkere muziek vinden, ook Ellen ten Damme draai ik nog regelmatig.

Lezen?
Graag, de hele dag! Helaas de laatste tijd minder tijd om te lezen, maar niets lekkerder dan met een boek op de bank of op het strand. Lees zelf vooral non-fictie, literatuur en historische boeken maar ook Dan Brown lees ik graag. Een vaste schrijver waar ik graag veel van lees is Dimitri Verhulst, heerlijke eigen scherpe stijl.

Film?
Elke nieuwe James Bond moet ik echt in de bioscoop zien, verder niet echt een filmfanaat. In m’n studententijd wel menig film gekeken, zeker oorlogsfilms heb ik in die jaren veel gezien.

Hobby?
Al vanaf mijn jonge jeugd actief bij Scouting St. Willibrordus in Treebeek, eerst als lid, later staflid en sinds een aantal jaar voorzitter. Nog altijd met veel plezier hierbij betrokken! Naast scouting en sport is een beetje klussen en de tuin onderhouden ook geen straf voor me.

Radio?
Vooral in de auto en dan wisselend tussen Radio 2 en 3fm. Als er te lang geen muziek gedraaid wordt, word ik onrustig dus dan zap ik naar de andere.

Televisie?
Steeds minder, journaal, sport en wat documentaires kijk ik nog wel. Verder vooral series zoals Penoza en jaren geleden The Sopranos, geweldig! Via Netflix is het kijken van series al helemaal makkelijk geworden natuurlijk.

Naar bed om?
Het doel is vóór 0:07, (rare tic) maar iets eerder zou ‘s ochtends wel schelen met opstaan! Ben echt meer een avond- dan een ochtendmens.

Waar mogen we je midden in de nacht voor wakker maken?
Een kampvuur, met spijs en drank uiteraard!

Tic?
Het volume op radio en TV staat altijd op een even getal.

Wanneer werd je gevraagd om sjtadsprins te worden?
Maandagavond 30 mei, HET telefoontje van Ton. Wat inleidende vragen volgden tot dat de echte vraag gesteld werd, een hele korte bedenktijd volgt. Kon uiteraard geen reden verzinnen om dit niet met beide handen aan te grijpen!

Beste vastelaovesliedje?
Tröat nog ins aeve op dien toet van Sjef Diederen en Vasteloavescircus van Circus Vasteloavend ken ik nog goed van m’n jonge carnavalsjaren en horen er voor mij dus nog altijd bij. 

Je mooiste vastelaoveservaring?
Elke periode van carnaval vieren zorgt voor mooie herinneringen. Als kind in de optocht, het Chalet en met school in het Casino. 

Grootste genoegen?
Humor. Kan genieten van goed geplaatste opmerkingen. Gewoon dagelijks onder elkaar maar ook in boeken, columns of cabaret. Lachen is gezond en zorgt dat we zaken niet belangrijker maken dan ze zijn. 

Grootste ergernis?
Zonder twijfel; ongenuanceerde opmerkingen. Verder kan ik mij flink ergeren aan m’n wekker.

Spijt van?
Ergens spijt van hebben klinkt zo dramatisch, daar heb ik niet zoveel mee. Maar het was bijvoorbeeld niet handig om vlak vóór ons huwelijk tóch nog die laatste basketbalwedstrijd te willen spelen; die geblesseerde enkel voel ik nu nog.

Tot slot…wil je nog iets kwijt of heb je nog een boodschap voor de Breuker luuj?
Ik ben geen goeroe, heb geen ambities voor een eigen politieke partij. 

Leef je leven zoals je wilt, heb zorg voor je naasten en bedenk dat we samen zoveel meer kunnen dan alleen. 

Mit Gebrook Alaaf!