Interview Sjtadprins Tim I

Wie is Sjtadprins Tim I? Hoe, wat, waar, waarom, wanneer , waarvoor en waardoor? Een interview met de nieuwe Sjtadsprins van Gebrook. 

Volledige naam met alles erop en eraan?

Mijn volledige naam is Timotheus Maria Johannes L’Ortye. Eigenlijk is mijn achternaam officieël op papier zelfs L’Ortije, omdat vroeger bij het inschrijven ze de “y” hebben aangezien als “ij” en hierna is dit nooit meer aangepast. L’Ortye is echter de juiste naam!

 

Geboren op…en waar?

Ik ben geboren op 30-11-1987 in Heerlen in de vroedvrouwenschool. Op een zondag om 11.50 uur. 3050 gram was mijn gewicht en de lengte 46cm. Volgens mijn moeder was ik een kleintje en paste ik in een schoenendoos!

 

Getrouwd, verliefd, verloofd, samenwonend?

Ik woon samen met mijn lieve vriendin Cecile. Inmiddels wonen we nu 3 jaar samen en zijn al bijna 9,5 jaar bij elkaar.

 

Beroep of studie?

Ik heb Technishe Bedrijfskunde gestudeerd op Hogeschool Zuyd in Heerlen. Inmiddels werk ik nu ongeveer 6 jaar fulltime bij mijn vader in het bedrijf: L’Ortye Tuin-Deco-Bouw. Verder heb ik vroeger op de basisschool de Regenboog en Emmacollega Broekland gezeten.

 

Vertel eens iets over je familie?

Mijn opa is het het familiebedrijf begonnen en is in het begin gestart met het handelen in kolen. Nadat hier de vraag naar afnam is hij begonnen in de handel van grind en zand. Vervolgens zijn er nog meer takken van sport bij gekomen, waaronder de handel waar ik mij nu in begeef (verkoop van tuinmaterialen). Mijn opa, mijn vader, mijn ooms Math en Jan hebben ook bij het CCH gezeten en hier veel voor betekend. Jan is bijvoorbeeld ook prins geweest!

 

Stad?

Allereerst natuurlijk os Gebrook! Meestal gaan we naar Heerlen om te stappen. Maar Maastricht is ook een heel mooie en gezellige stad om te vertoeven.

 

Eten?

Eigenlijk lust ik alles wel.. behalve wortelstampot vind ik niet lekker. We gaan in het weekend meestal uit eten. Iedere keer iets anders.. voor de afwisseling. De ene keer Sushi, dan Grieks, dan weer eens Italiaans etcetera.

 

Drank?

Het meeste drink ik gewoon een pilsje. Maar ik vind het ook lekker om vaker Desparados te drinken. Als er wijn wordt geschonken drink ik ook gewoon mee.. en het is ook wel eens lekker om een speciaal bier of en andere sterke likeur te drinken.

 

Kleding?

Ik werk veel dus heb ik niet zo veel tijd (en zin) om uitgebreid te shoppen.. maar ik vind het wel belangrijk om goed gekleed te zijn. Ondanks dat ik bijna alleen maar in mijn werkkleding loop door de weeks. In mijn vrije tijd loop ik meestal rond met een mooie spijkerbroek en een nette polo of t-shirt. In een hemd of pak zul je mij niet zo snel aantreffen.. ik draag het liefste iets wat lekker zit.

 

Vakantie?

Ik vind het leuk om nieuwe plekken te ontdekken en wat te doen tijdens een vakantie, in plaats van een standaard vakantie naar bijvoorbeeld Spanje.. en de hele dag maar wat op het strand liggen te hangen. Afgelopen jaar zijn we naar Curaçao geweest en dit was een super vakantie. Constant 28 graden, lekker windje erbij waardoor het niet te warm is. Lekker eten, leuke en vriendelijke mensen.. en mooie natuur om te zien en genoeg te doen (snorkelen, jetskiën etc.).

 

Sport?

Ik heb vroeger altijd veel gesport.. voetbal, judo, basketbal. Na meerdere botbreuken was na een breuk in mijn kuitbeen eigenlijk de zin een beetje over en ben ik gestopt met sporten (voetbal). Hierna heb ik nog een paar jaar gefitnesst. Door alle drukte heb ik al een paar niet meer gesport.. maar ik moet wel het eigenlijk z.s.m. weer oppakken..

 

Muziek?

Ik hou eigenlijk van bijna alle soorten muziek en ik heb geen echte voorkeur naar een bepaalde soort muziek. Ik vind hiphop wel vaak leuk en de muziek van de bekende DJ’s.

 

Lezen?

Ik lees geen boeken, ik kijk liever een leuke film!

 

Film?

Ik kijk best veel films. Een goede komedie film of actie film vind ik wel leuk om naar te kijken.

 

Hobby?

Ik vind het leuk om uit eten te gaan met vrienden, filmpje te pakken, iets drinken in de stad. Ik hou van mooie auto’s, en verder is mijn werk gedeeltelijk mijn hobby.

 

Radio?

Ik zit niet veel in de auto, maar als de radio aanstaat let ik niet op welke zender ik heb opstaan. Als op dat moment de muziek maar leuk is.  Vaak is dit 3FM of 100% NL.

 

Televisie?

Ik kijk veel tv maar niet specifiek naar vaste zenders, is maar net wat erop is en leuk is.. Ik kijk wel vaker series via Netflix.

 

Naar bed om?

Meestal ga ik iets na 12 uur naar bed.

 

Waar mogen we je midden in de nacht voor wakker maken?

Liever slaap ik lekker door..

 

Tic?

Ik ben een echte controle freak.

 

Wanneer werd je gevraagd om sjtadsprins te worden?

In juni kwam Ton bij mij langs op de zaak. Hij zag een vurenhouten overkapping bij ons op de zaak staan en hij zag dit wel zitten om zijn kolonies bijen onder te brengen. Achteraf bleek dat hij helemaal niet op zoek was naar een nieuw tehuis voor zijn bijen, maar dat hij mij iets kwam vragen!! Ik heb er wel nog even over moeten nadenken. Ik vond het een grote eer dat ik gevraagd werd, maar ik had de vraag niet zien aan komen en was er even overrompeld door. Verder heb ook best last van plankenkoorts en dialect spreken had ik nog nooit eerder gedaan. Dit waren even punten waar ik mezelf overheen moest zetten. Ik zie alleen maar de positieve kanten er van in. Veel plezier maken, nieuwe mensen leren kennen.. ook gezien het 5×11 jubilieumseizoen is het bijzonder om Sjtadsprins te zijn. Ik weet t zeker…Sjtadsprins van Gebrook wordt een fantastische ervaring.

 

Beste vastelaovesliedje?

Dat is natuurlijk “Bonzjoere” van de Bölkes….mijn eigen sjlager van dit seizoen.

 

Je mooiste vastelaoveservaring?

De mooiste carnavalservaring ga ik dit jaar beleven! Ik weet zeker dat het een geweldige ervaring zal worden die mij niemand meer afpakt.

 

Grootste genoegen?

Het grootste genoegen krijg ik als ik een tevreden klant heb, die enthousiast vertelt hoe tevreden ze zijn.

 

Grootste ergernis?

Mensen die onredelijk zijn.

 

Spijt van?

Ik heb nergens spijt van. Om iets te willen bereiken heb je altijd te maken met tegenslagen, maar daar leer je juist van en maakt je alleen maar sterker.

 

Tot slot…wil je nog iets kwijt of heb je nog een boodschap voor de Breuker luuj?

Ik weet zeker dat we er samen een super vastelaovend van gaan maken, zeker in dit speciale 5×11 jubilieumjaar. Ik wens alle mensen een fantastische vastelaovend!!!