D’r Dustin wint Leedjeskonkoer Gebrook

Gebrook – “Doezend daag en nachte” is de titel van de nuuje sjlager va Gebrook. In een volle gehoorzaal van Kasteel Hoensbroek opende sjtadsvastelaovesvereninig CCH het vastelaovesseizoen met het traditionele Breuker VastelaovesLeedjes Konkoer. Maar liefst 16 nummers werden ten gehore gebracht in diverse muziekstijlen en door deelnemers van zeer jong tot respectabel oud. Het was een spannend konkoer. D’r Dustin, de artiestennaam van Dustin van der Laarschot, kreeg net enkele stemmen meer dan de nummer twee en drie en mag zich sjlagerwinnaar va Gebrook noemen. Muziek en tekst van het winnende nummer werden geschreven door respectievelijk Bryan Stelten en July Vijgen. Op de tweede plaats eindigde de Breuker Neutjes met “Dans oppe Dusj!” en de derde plaats was voor Jean Wijnands en vrung met “Knalle!”

De presentatieprijs werd gewonnen door de tieners van Ummer d’r biej die ‘Allein is mer Allein” zongen. Tekst en muziek werden geschreven door Roger Franssen.

De nummers van de deelnemers van het Breuker Vastelaovesleedjeskonkoer zijn te beluisteren via Spotify, Deezer en Itunes. De songteksten zijn terug te vinden op de website van het CCH.

Author: Guido

Share This Post On