Donderdag 4 februari 2016

Van Loek Doven had ik tijdens mijn receptie 2 kaartjes voor de bus naar Köln gekregen en ik was dus uitgenodigd om mee te gaan.

Het was gisteravond erg laat geworden en vandaag moest ik weer om 7.00 uur op omdat ik mee ga met de bus naar Köln met wat vrienden, om daar carnaval te vieren. Ik voel me al een tijd niet zo lekker (grieperig) en er was voor vandaag slecht weer in Köln vermeld. Tegen het advies in ben ik mee gegaan naar Köln omdat ik had afgesproken om te gaan met mijn vrienden. Er werd mij geadviseerd om beter niet te gaan omdat het dan een erg heftige en lange dag zou worden, en ik m’n krachten moest bewaren voor de andere dagen. Een paar collega’s van het CCH zagen er al vanaf, en ik mocht dus niet in ornaat gaan. Het was erg leuk in Köln en leuk om eens meegemaakt te hebben. Ik heb het bewust wat rustiger aangedaan zodat ik het tot ’s nachts kon volhouden. Ik ben ook nog het raadhuis in Köln geweest, en verder werd er overal op straat carnaval gevierd. Op de heenweg in de bus werd een busprins uitgeroepen, namelijk Busprins Theo 1. We hadden op de heenweg geregeld dat we iets eerder met de bus konden weg gaan zodat we redelijk op tijd terug zouden zijn omdat we tijdig aanwezig moesten zijn bij het Kowrennen. We zijn om 16.30 uur weer terug gegaan. We hebben in Köln iets eten omdat er anders geen tijd voor zou zijn. Bij terugkomst ben ik gelijk naar huis gegaan om me te douchen en mijn Prinsen-ornaat aan te doen. Vervolgens zijn we gelijk naar de markt gegaan omdat het Kowrennen elk moment kon beginnen.

Kowrennen

Bij het Kowrennen mocht ik het carnavals vuur aansteken. Er was iets mis met de gas aanvoer waardoor het helaas niet lukte om het vuur aan te maken (wel later op de avond door een collega CCH lid). Vervolgens zijn we in de L’Ortye trailer gaan staan met alle Hoensbroekse CV’s om te kunnen genieten van het kowrennen. Het was leuk. Vooral om te zien hoe het er allemaal aan toe ging. Tijdens pauze’s waren er ook nog verschillende optreden van Jylu en de Muppe en van de Bölkes. Als eind gaf Erwin nog een optreden midden op de markt. Dit was erg leuk en we hebben nog een grote polonaise gelopen op de markt. Deze opzet is zeker voor herhaling vatbaar.

 

St. Janschool

Vervolgens zijn we naar de St. Janschool gegaan omdat daar ook een carnavalsavond was die we wilde bijwonen. Toen we aankwamen kreeg ik opeens een onverwachte verrassing, tijdens het wachten op de rest van het CCH. Een van de docenten zei tegen me van: jullie zouden je eigen muziek bij je hebben, en jij Tim 1 gaat de schlager zingen. Ik wist van niks en ik dacht dat het een grapje was. Vervolgens waren we allemaal compleet en vroeg de docent het nog eens en bleek dat iemand inderdaad de USB stick van het CCH bij zich had met de liedjes erop en dat ik de schlager moest zingen. Tegen mijn verwachting in ging dit erg goed en hebben we er nog een feestje van gemaakt. Er draaide een goede DJ waardoor we nog even los zijn gegaan met z’n alle op het midden podium.

Vervolgens zijn we terug naar de markt gegaan in Hoensbroek en zijn we café Amicitia ingedoken tot in de late uurtjes.

Author: Guido

Share This Post On