Donderdag 4 december 2014

Deze donderdagavond wordt de prinsenfoto bij Fabiënne Vroemen gemaakt. Ik heb met Ton en Bert afgesproken op de parkeerplaats bij Van der Valk Heerlen. Ter plekke laden we snel mijn spullen om en rijden weer terug naar Gebrook. Ingepakt met sjaal en muts om enigszins onherkenbaar te zijn, stap ik snel uit de auto bij Fabiënne en ga naar binnen. Het is de eerste keer dat ik de ambtsketting en sjerp omgehangen krijg en de eerste keer dat ik de scepter van Gebrook vasthoud. Toch wel speciaal. Het maken van de foto’s gaat snel. Fabiënne, Ton en Bert gaan vervolgens voren in de zaak op zoek naar dé foto. Ik moet uit het zicht, achter in de zaak blijven. Ik hoor de ene na de opmerking voorbij komen (bijvoorbeeld Bert: “Fabiënne, die oren, kunnen je daar nog wat aan doen?”), op zich best grappig. Uiteindelijk is het toch gelukt om één foto uit te kiezen. We nemen afscheid van Fabiënne en ik word samen met mijn spullen netjes door Ton en Bert weer in Heerlen afgezet, na weer een gezellige avond in de voorbereiding. Na ja, wat heet, voorbereiding; voor mijn gevoel zit ik er al middenin. Ik rijd naar huis met uit de speakers de vastelaovesliedjes van Gebrook dit jaar. Om verschillende redenen heb ik meer dan ooit zin in osse Breuker vastelaovend, maar dit hele prinselijke gebeuren is er zeker één van.

Author: Guido

Share This Post On