Donderdag 12 februari

´s Ochtends gaat na een korte nacht al vroeg de wekker. Een bezoekje met een programma dat dit jaar mogelijk wordt gemaakt voor me door Loek en Martin. Het is niet de eerste keer dat ik naar Kölle ga, dus ik weet een beetje wat me te wachten staat. Het is lekker weer en dat maakt het dan altijd nog mooier om in de buitenlucht vastelaovend te vieren. Met het drumstel van Pablo weer op de steekkar, dit jaar extra uitgebreid voor gastoptredens van Ronnie, wordt onder ander de Alter Markt en de Heumarkt bezocht en verblijd met livemuziek.  Een heerlijke sfeer met een erg leuke groep. Daarnaast mag ik ook een bezoekje brengen aan het Rathaus. Een mooie belevenis; zeker ook wanneer ik voor een volle zaal Gebrook mag vertegenwoordigen en het nummer ‘Miene prins’ mag zingen. We zijn vervolgens, met een beetje doorlopen, op tijd terug voor de bus richting Gebrook waar het traditionele ‘Kowrenne’ op onze eigen, nieuwe Markt wacht. Ik mag de symbolisch laatste steen ontvangen uit handen van Guus van der Nat en heb tevens de eer om de ‘olympische vlam’ te ontsteken. Het wordt weer een schitterend tafereel met aerodynamisch gebouwde koeien of juist rijk uitgedoste koeien, strijdend voor elke meter of juist voor de titel van ‘sjoenste kow’. Een uniek evenement waar we trots op mogen zijn en door de gunstige weeromstandigheden dit jaar extra goed bezocht. Na afloop van het Kowrenne gaan we verder naar het St. Janscollege waar op dat moment een carnavalsavond wordt gehouden. Het is erg gezellig in de aula waar ik ooit, alweer een tijd geleden, mijn examens heb afgelegd. De reis gaat vervolgens weer terug naar de Markt en in Amicitia wordt later die avond, of beter gezegd nacht, een lange, maar heerlijke dag afgesloten.

Author: Guido

Share This Post On