Uitroepen Sjtadsprins va Gebrook in teken van musical ‘De 3 Musketiers’

Zaterdag 10 januari proclameert het Comité Carnavalsviering Hoensbroek (CCH) in Kasteel Hoensbroek de Sjtadsprins va Gebrook. Aanvang van deze spannende avond is om 20.33 uur, entreeprijs € 11,-.

Na het succes van afgelopen jaar, is ook dit jaar voor een vernieuwde opzet gekozen; een zitting met een zo kort mogelijk officieel programma. Om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen deze proclamatieavond bij te wonen, is de entree verlaagd naar € 11,-.

De proclamatie in Kasteel Hoensbroek bestaat uit diverse onderdelen. Het ceremonieel deel begint met het aftreden van Sjtadsprins Jos III (Mengelers). Hij zal een ludieke opdracht moeten vervullen om toe te mogen treden tot de Oud-Prinsen van het CCH. Vervolgens zal de Kerkraadse buuttereedner Wiel Vincken met zijn optreden proberen de lachers op zijn hand te krijgen.

Nadat Jos III ketting, steek en scepter heeft afgelegd, is het de beurt aan de nieuwe heerser van het Breuker Vastelaovesriek. Zijn proclamatie is het hoogtepunt en sluitstuk van het ‘Spel rond de Prins’.Dat staat geheel in het teken van de musical ‘De 3 Musketiers’ en is opgebouwd uit meerdere onderdelen zoals zang, dans, sketches en film waarin het publiek zal worden meegenomen naar een zinderende ontknoping. Daarmee sluit deze spectaculaire proclamatie naadloos aan bij de tweejarige expositie over musketier D’artagnan die in de loop van 2015 in Kasteel Hoensbroek te zien zal zijn. Nadat de nieuwe Sjtadsprins is uitgeroepen, zullen de Breuker Neutjes, de winnaars van het Vastelaovesleedjeskonkoer 2014, hem de actuele vastalaovessjlager va Gebrook aanbieden; “Es murge vandaag weer gister is”. Na afloop van de proclamatiezitting begint in de Grote Remijs van het kasteel het Prinsenbal met DJ.