14 januari 2017

Vandaag is de grote dag, vanavond is het zover en word ik uitgeroepen tot Sjtadsprins Ger I !! Maar goed; dat is pas aan het einde van de avond, overdag is het business as usual. Karien op tijd naar de winkel en zelf met de kids naar m’n moeder, vaste prik op de zaterdagochtend. Niet alleen leuk, maar ook praktisch en tussendoor altijd even snel naar de supermarkt zodat we weer een week vooruit kunnen. Verder een prima dag met Elin en Iris en aan het einde van de dag klaarmaken voor de proclamatie.

Al heel wat jaren tijdens de proclamatie in de zaal dus geprobeerd zo normaal mogelijk de avond te beginnen. Via berichten vanuit het CCH al op de hoogte gehouden van alle voorbereidingen en repetities. Zaal prachtig versierd, helemaal in stijl klaar op een mooie avond. Linksvoor in de zaal hadden we een prima plaats, met goed uitzicht op het podium! Afspraak was om na het eerste nummer van Kartoesj de zaal te verlaten, één nummer dus nog even kunnen genieten en toen er vandoor. Rustig richting toilet gelopen waarbij een aantal paar ogen nauwlettend registreerden dat niet alleen ik, maar ook Daan en Brian de zaal verlieten. Samen met Patrick en Thijs buitenom naar een ruimte achter het podium geloodst. Ondanks de melding op Facebook mocht toch echt ikzelf beginnen met omkleden. Had gedacht dat de zenuwen me door het lijf zouden gieren; in voorgaande maanden regelmatig flink nerveus geweest als ik dacht aan dit moment. Misschien doordat ik dat al had gehad bleef het nu beperkt. Aankleden verliep prima, biertje voor de verdere ontspanning erbij en tijdens het spel rond de prins richting de kleedkamer direct achter het podium. De laatste stap naar het podium, de laatste letterlijk stap naar het Prinsschap. Samen met Maarten en Rolf de laatste minuten gewacht, meeluisterend naar het geweldige spel dat is opgevoerd. Tijdens de laatste stukken muziek is het eindelijk zo ver. Gehurkt loop ik naar voren en als de spelers uitwijken stap ik naar voren, in de spotlights en is het duidelijk; Ger I is de nieuwe Sjtadsprins va Gebrook!!

Als eerste de prinsenketting, daarna de steek met veren en tot slot de scepter van Ton mogen ontvangen. Meteen mijn eigen mooie seizoensordes mogen uitreiken, aan Karien en mam Wilma. Het voorlezen van de proclamatie ging prima voor mijn gevoel, het oefenen had geholpen en ook leuke reacties op de tekst gekregen. Fantastisch gevoel om hier nu eindelijk zo te staan, klaar voor een onvergetelijk seizoen. De avond daarna nog volop genoten van de drukte in de zaal. Optredens van Eveline en uiteraard Siefoe, de winnende sjlager van dit seizoen! Top dat zij na hun voorstelling nog naar het kasteel kwamen hiervoor. Daarna ging het nog door tot in de late uurtjes, afgesloten met een frietje buiten en vervolgens veilig thuisgebracht door Stan.

Het was een fantastische proclamatie, een uitverkocht huis waarin groot en klein zich samen heeft gepakt om er een waar spektakel van te maken. Dit gaf een geweldige sfeer waardoor niet alleen ikzelf, maar iedereen die aanwezig was een mooie avond heeft kunnen beleven. Via deze weg wil ik dan ook iedereen die hierin een rol heeft gehad, hoe groot of hoe klein dan ook, bedanken. Jullie hebben laten zien wat je samen kunt bereiken!!

Author: Guido

Share This Post On